Äntligen Sthlm

Idag var det upp nästan innan jag hade gått och lagt mig, dom flesta sakerna var färdig packade och vi var vid båten 30 minuter innan ombordkörning ! :O Det är typ rekord tidigt och det måste finnas något som var fel, så perfekt kunde det ju bara inte vara... Och det var sant, när jag satt och väntade utanför båten märkte jag att solglasögonen och boken låg i väskan på mitt rum, suck* men jaja jag klarar mig nog utan dom i några dagar.


Överfarten var lugn, fast tv:n i hytten funkade typ inte och boken låg hemma så jag försökte sova istället. Den sista timmen slummra jag iallfall =)


Denna kupé är första gången vi har, jag har sten koll på vilka vi har haft och inte !


 

Bara den friska stockholms luften gjorde att man kände sig piggare :D


hej då, bussiga kortet


(GT)


Nu planeras det att bussiga kortet för ungdomar på Gotland ska dras in...
Det drabbar dock inte mig så mycket men tänk alla andra på ön ! Dom säger att det skall komma en biljett, men det är ju bara till landsbygdstrafiken. socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet är med mig och MÅNGA andra -ta ej bort kortet !


-hej då


.

どうしてこんなことを行う


vill vill vill

Fortfarnde så pass dålig att skolan får vänta :( Men pillerna gör iallafall nytta, dom var lite mer drag i men man fick dock lite bivärkningar men det står man ut med om man jämnför med magonten...
Det är också så tråkigt att inte träffa kompisarna, fast Malin kommre ju förbi och kollar till att man lever ;) haha^^
Jag vill verkligen bli frisk nu, jag ska till Stockholm imorron och jag kan ju inte visa mig så här för huvudstaden !

Idag har jag fortsatt lite med Wilmas stickade hundtröja, sakta med säkert kan man säga.

Hissa&Dissa

OKEJOKEJ, jag vet att det är en dag försent men jag vet om det faktist ! Jag orkade faktist inte upp igår... Jag var helt sängliggande :(
Men nu kommer det, gissa om jag kommer att DISSA magkatarr :P haha^^
HISSA                                             DISSA  

*Malin                                                          *Magkatarr
                                   
som kommer och                                         INTE kul
hälsar på mig

*kalvfrickadeller                                      *spindlar
                       
barnmat passar                                         som finns överallt
bra till mig                                                    hos oss

*mamma&Olivia                                        *bajsande fåglar
               
som stöttar och hjälper mig                         flyga och kvittra, men inte
mkt nu när jag är sjuk                                   bajsa

                           
*dubbelsängen                                          *plåster
                         
super skönt att                                                 bara är kletiga, fula                                         
sova klokt                                                         och riktigt jobbiga

                                                                       

det var faktist inte meningen att det skulle bli en långing idag, kom på jätte mycket när man ligger och inte tänker på något vettigt ;)


sjukhusbesök.

Det går verkligen upp och ner. Igår kväll gich det verkligen ner och jag mådde **** nej usch vad jobbigt det var :S
Så imorse ringde mamma en massa samtal till några läkare jag fick prata med, deras rekomendatioer var att åka till en läkare. Så blev det och jag var ute och gick för först gången på flera dygn, jag var helt vinglig...
Dom var trevliga och det gick bra eller bra och bra, men det var iallafall stress och en värre magkatarr som kan leda till magsår, så därför fick jag ett recept vi sedan fick åka till apoteket med och hämta.
Jag kände igen mig efter min praovecka på apoteket, exakt vad jag skulle göra och vad dom gjorde på sina dataskärmar bakom disken och sedan iväg till hyllan där medicinen var.



             vuxen poäng ;)


På eftermiddagen kom Malin förbi, med en glass :D:D  snacka om SUPER SÖÖT <3<3
TACK BBB


vad är oddsen ?

Ingen skola för min del idag...
När jag vaknade hade mamma kommit hem med en stor matkasse med mina favvo saker så att jag kan börja få tillbaka lite mer vanliga matvanor.

Kännde ändå att jag mådde lite bättre idag, kom upp ur sängen ganska tidigt och orkade in i duschen och tvätta håret. Det var sol även idag så idag kom jag äntligen ut en stund i solen. Jag hade precis gjort i ordning ute i trädgården med solstol och filtar, satte på mig solglasögonen och slog mig ner. ÅÅÅ, vad skönt med lite sol och luft efter hela helgen i sängen. Men det var inte så mysigt och skönt länge till... FÖR VET NI ! En fågel flög förbi och var en aning bajsnödig. Och släppte sig jusst, precis där jag satt. -splasch !!!  usch, vad äckigt, seriöst USCH. Det var bara in i duschen igen, och tvätta håret igen. Tusen gånger nogrannare denna gång !
 *suck* Varför händer det jusst mig, precis PÅ mig, precis då ?! :S

sol

strålande sol ute...
ser varmt ut...
vill ut...
måste ut och känna på vårvädret...
NU

amazing

Jaa.. vad ska jag berätta för er egentligen..?! Jag har inte gjort något speciel förutom att försöka sova, jag försöker sova men det är inte alltid så lätt. Det är nu på morgonen som jag orkar sitta vid datorn och sitta upp överhuvudtaget typ :S

JUUUUSSSSTEEEE !!!!!!!!
Får inte glömma vad min underbaraste vän gjorde igår !  -Malin. Hon är just nu lite förkyld men ändå har hon gått på stan, köpt en bok, till MIG ! kan ni förstå det !? Jag fick den andra boken av twilight-serien. Hon kom förbi här igår som en överraskning med ett inslaget paket. Helt amazing. Jag skickade med henne min första bok i serien så att hon också har något att läsa när hon är sjuk.
Hoppas hon kryar på sig <3


Något att sätta tankarna i .

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
TACK ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sjuk.

Har nu fått reda på vad det är som har attackerat min kropp. -magkatarr ! Det är inte kul ska jag tala om för er, dom senaste dygnen har jag varit "lite" stressad kan man säga och har inte ätit så bra, detta ledde till magkatarr -,- Det går i perioder att man kan sitta upp vid datorn, kanske äta något eller bara ligga helt DÖD i sängen och inte veta vart man ska ta vägen...
Har fått i mig pannkakor precis som Olivia gjorde till mig, nu är det bara att hoppas på att det var bra att jag åt .

Sooooova nu .

Passa på

Här kan man ju inte sitta och vänta på att ett under ska komma ! För stunden har jag fått i mig lite mat och mår bättre, har precis ringt hit Malin och vi ska till stan. Man får passa på medans man mår "bra".  Det är extra öppet på cubus med lite rea och modevisning. Tänkte ta med syrran också så att hon får lite majblommor sålda. Eller så var det hon som fick med oss dit...

Hej då så länge !


KATASTROF

Jag får ursäkta mig för att jag inte skrev något inlägg igår ! Hemskt ledsen, men jag orkade faktist inte. Direkt efter en jobbig dag gick jag hem och la mig, somnade, sov, sov och sov ännu mer. Sedan vaknade jag inte fören idag lite innan skolan började.
Jag orkade inte, men orkade ändå... Iväg till skolan.
Tänk att det var första dagen sedan denna blogg startade att jag inte har skrivit något inlägg på en HEL dag.
Men varför ?! lite saker är personliga och jobbiga som man kanske inte vill berätta för allt folk därute :P

Just nu för stunden så mår jag lite bättre, eller jag klarar av att vara vaken iallafall, men har dock inte fått i mig någon mat än ;)

HELG =)


Eld, brinn i natten !

Kom pracis hem från den omtalde eldkursen. Den var skoj, mycket skoj ! Fast tråkigt nog kändes det som att det kom ett virus med en vindpust och satte sig på mig. För nu är jag helt död i kroppen, huvudet och hela jag... Det hade inte med elden att göra för redan innan kände jag mig dålig, jag somnade till och med och vaknade med läxböckerna ovanför huvudet. Jag kanske har fått stress-till-prov-sjukan!

Men tillbaka till eldkursen då.
Jag har nu slukat eld ! Påriktigt det är sant, en brinnande fackla ner i strupen. Låter lite läbbigt och det är läbbigt.
När vi slukar använder vi lampolja, för bensin är alldeles för farligt jag menar liksom det finns risk om det kommer ångor in i strupen så sprängs man innombords ! :S
Fast vi fick "leka" lite med bensinen och låta elden brinna på kroppen. Det låter lite konstigt men det är så att med bensin så är det ångorna som brinner några millimeter ovanför huden, så har man bara elden där en liten stund är det inga problem.
Det är ett bra sätt att vaxa armarna på... Nej jag skoja bara, men det är sant att när man drar facklan och låter elden brinna på armarna så försvinner ju hårstråna där. Det säger bara -swich ! sen är det borta. TUR att håret är väl uppsatt...

leka med elden

Nu ska jag kila iväg till Pax och vi ska ha eldkurs :)
Jag får berätta mer om hur dagen varit och hur elden gick sen.

hoppas jag inte bränner mig.... :S

Allvaret

Dag 2 efter lovet & praoen. Nu börjar lärarna köra med oss och det är på allvar igen, planer inför nya prov, betygsnack och en massa annat...
Idag fick vi tillbaka våra matteprov som vi gjorde innan lovet, blev trotts allt ganska nöjd :) På elevensval passade vi på att plugga till hemkunskapen. Det känns som att jag har skrivit om hemkunskapen varje dag på senaste tiden, men faktist så har det en STOR betydelse för våra slutbetyg...
Efter skolan gick jag, Malin, Diana och Nina ner till glassbaren där vi skulle träffa Vendela och Louise. Vi satt och åt, pratade och hade trevligt !




Mina bästa glasstips nästa gång DU besöker glassbaren:

  • Rocky Road
  • Brownie
  • Dumle
  • Fläder/Lime sorbé
  • mjölkchoklad
  • triple chocolate

3 flugor i en smäll

Visste ni att även pluggning kan bli kul ? Det är sant faktist. Efter våran träning på pax gick jag och Emma hem till mig för att plugga på hemkunskapen. I början fick jag stå ut med Emmas Måns-lyssnande som gick en på närverna... -,- Jag slutade smsa och Emma stängde av Måns-(o)ljudet.
Sedan pluggade vi, och jag säger inte bara det utan vi pluggade faktist också ! Vi hittade på lite rammsor och rebus om varje uppgift som var klurig att komma ihåg. Nu blev det helt plötsligt mycket roligare och vi lärde oss också + att vi hade sällskap, Det blir 1, 2, 3 flugor i en smäll.


Hissa&Dissa

FÖRLÅT så jätte mycket för att jag missade Hissa&Dissa förra måndagen... Glömde helt bort det faktist, men det kommer inte att hända igen. FY PÅ MIG
Här kommer en STOR hissa&dissa istället =)


HISSA                                             DISSA  

*APOTEKET                                                   *Prao på KappAhl
 
                            
*Wallander-Hämnden                                *Damsuga
      
                                 
*Boda Borg                                                 *HemkunskapsProv
                                    
*Curtains                                                       



Dissa är faktist lite knepigare... Jag lägger in något lite senare om jag kommer på något !


want to smurf around ?

Idag började skolan igen efter ett uppehåll på ungefär 2 veckor. Det var väl kul att träffa alla igen, fast det var ju inte helt nytt eftersom man träffat dom flesta på lovet... Men alla andra var kul att träffa =)
Det började bra och jag blev nöjd när vi fick tillbaka många av våra prov och uppsattser vi gjort dom senaste veckorna.
Fast gud vad man var ovan att sitta ner så mycket och länge som en lektion ! Man blev helt rastlös och bara tittade på klockan. Tur att det bara är, vänta få se nu... 29 skoldagar kvar till sommarlovet ! Shit, inte mycket det inte....
Nu är det snart PAX DAX =)


Ville bara visa min smurf tröja, ville specielt visa den för Carina som samlar på smurfar.


 


Curtains musikal

Jag vet inte vad jag ska säga.... Helt mållös är vad jag är !
Jag, mamma och Olivia var och såg på denna musikal idag som är gjord av gotlands musikalkompani och ABF.
Den handlade om en musikal och en mordutredning, jag ska inte avslöja något för alla ni där ute MÅSTE bara se den !
I år var den på Engelska. Och under nästan hela föreställningen hade jag gåshud!
Det är roligt att se för det är så många man känner som är med också.  Efter föreställningen blev det en stor samling vid mig och syrran och alla som vi kände kom, även dom andra skådespelarna kom och det kändes som att prata och krama riktiga kändisar !
Och alla ni som var med får en STOR elors för denna underbara uppvisning ♥






GLÖM INTE ATT DET ÄR ETT MÅSTE ATT SE DENNA MUSIKAL !
-det är i Säveskolans aula
-boka biljetter på ticnet eller på plats
- kostar lite över hundralappen
speldatum kvar:

Torsdag 23 april
Fredag 24 april
Lördag 25 april
kl. 19


Lyckat till 100%

Det började med lite strul med paketet fast sen blev det jätte bra ! Åkte på två hjul till Malin där alla andra redan var, vi började med maten som bestod av en förätt med typ smördegsbulle med skagenröra och sedan flygande jacob. Till efterrätt blev det hemgjord chokladmouse. 
Kvällen blev att sjunga singstar och se på en film, en hel knasig film om kaxiga tjejer, haha^^
JUSTE, får inte glömma det viktigaste ! Maöin hade annårdnat ett godistest. Vi satt med förbindna ögon och skulle känna, lukta och smaka på olika godisar. Och vem vann ?! Jo, JAG gjorde det förstår ni =) Jag fick som första pris en chokladask som vi sedan åt upp.
Sedan gick dom andra hem, fast jag skulle sova där...

 
Nina sjunger någon låt hon kan !   Födelsedagsbarnet, sjuk fin röst <3


 Emma  Kornelia
                                                   (suddig pga att K dansade så mycket :P)



Nina fotar hela kvällen...

Ursäkta kvaliten på bilderna, dom är med mobilen och det var mörkt (till mitt försvar)


 


I'm back

Dom senaste timmarna har gått åt till plugg och sedan småfixet till Malins pressenter. Idag har jag plattat håret för första gången på jätte länge, det var sisådär 3 veckor sen sist ! Shit, 3 veckor...
Iallafall, nu bröt jag dessa tre veckor. Men gud vad jag har saknat det platta håret asså.


Redo för festen ?!


Ett STORT problem just nu är min paket inslagning.... Inte lätt att så Malins super, duper, mega, fina inslagning till mig! :S

Pluggis




Snart börjar skolan igen och det är dags att ta tag i alla läxor och prov. Specielt ett prov i näringslära som ungefär hänger på slutbetyget i hemkunskap.

OBS !


Jag har INTE glasögon på riktigt, inte änns läsglasögon.
"Allt för bloggen"

-Hej då !

Slutet av veckan betyder slutet av praoen :( Det ska både bli kul och inte med helg nu faktist.
Idag när jag kom var det en annan tjej där som hette Olivia, hon var också där på praktik. På förmiddagen gick vi runt tillsammans i butiken och packade upp & fyllde på varor... Så som man gör varje dag där på apoteket.
På lunchen blev jag och Malin bjudna av Nina (Malins mamma) på Ringduvan. Det var jätte gott och mysigt <3 Alla tre tog värterrbotten paj m. kräftstjärtar och paga till dricka. Världsgott!




Efter lunch fick jag jobba bak vid alla mediciner tillsammans med chefen, det var jättttttte kul ! Jag fick också fixa i ordning ett recetp själv på datorn !!!
Det kändes sorligt att lämna alla... Vi hade kramkalas i personalrummet och jag lovar att hälsa på !
Jag fick som tack välja vad jag ville i butiken, förtuom läkemedel då. Jag hade ganska koll på vad som fanns och inte nu vid det här laget så jag kom därifrån med en bra sminkbortagning för ögon & en MASSA tuggummin :D

♥ Tack för allt  ♥


kommer att sakna detta....


-Hej då, min gröna sköna



Apoteket får tumme upp av mig, helt klart fem stjärnor
               


Farmaceut

Började vid 8 även denna dag... Ännu mera varor att packa upp... Dock inte lika mycket som gårdagen...
Idag har jag jobbat ute vid egenvården hela dagen. [Egenvården= själva butiken och dom varorna]
Det var fanns inte så jätte mycket att göra för min del, jag gick och småfixade på hyllorna och fyllde på från lagret. Det är inte bara att fylla på och ta från hyllor hit och dit, utan man måste pricka för, fylla i, skriva signatur att det var jag som flyttade det o.s.v
På lunchen blev det idag mcdonald´s för mig & Malin, gottgott!

Juste, jag kanske ska förklara min rubrik för er... Det var nämligen så att jag fick läsa lite om apoketare och receptarier, och lite allmänt om apotek. Apoketare och receptarier med ett annat ord är Farmaceut.




Här har vi Malin på sitt arbete, KapAhl.

Ont i benen  & kroppen


Hög som tusan

Nu har jag lärt mig att gå på höga styltor !!! Inte för att det är svårare än att gå på dom lite mindre styltorna, det är bara nedgången som är lite knepigare... Fast det gick det med =)
Efter träningen gick vi hem en stund till mig, vi tog med oss Nina på vägen, och Amanda kollade på på pax så hon hakade på hem till mig också.


Jag vinner lätt en basketmatch !



Emma är glad att hon äntligen når korgen...




Sedan tog pax en liten promenad(på styltor)


Ännu en till promenix vid stranden och kärleksporten <3


Fint i almedalen !

Styltorna

Nu har mina höga styltor äntligen blivit klara :D
Jag skulle gå till Clematis för att hämta dom, fats det var stängt och låst :(
Men fick precis ett litet sms om att Catarina skulle komma och låsa upp, så ska kila iväg nu och hjälpa till att bära alla styltor, vi har ju PAX-TRÄNING idag :D det var länge sen.... efter lov och allt.


Mina Höga styltor, ca 70cm över marken !
(nu avslöjar jag hur dom ser ut under...)


Älskade Clematis...


dags att kila pusshej

Praodag nr.2

Vid 8 imorse gick jag igenom personalingången till apoteket. Jag möttes av men massa kartonger inanför dörren som skulle packas upp. Jag började i zon 1 & 2, det är "bakom" själva affären med dom receptskrivna medecinerna. Sedan gick jag till zon 4, det är ute i affären. Jag packade upp, prickade av, ställde upp, fyllde på o.s.v Även idag hade jag och Malin sälskap till lunchen. Inte kan man tro att det kan ta en hel dag att packa upp lite varor till ett apoket.... Men det gör det ! Runt 14 tror jag att jag packade upp det sista. Sedan var det en timme kvar tills jag skulle sluta och då gick jag runt ute i affären och fyllde på hyllorna och ställde i ordning varorna.
Det var ofta det kom fram kunder och började prata och fråga mig en massa saker, men då får jag hänvisa vidare till dom som är utbildade :P 
Att jobba på apoteket är JÄTTE KUL !
Fast nu är jag super trött ! Har inte suttit på hela dagen och dessutom så måste man vara uppmärksam till 100% på alla siffror och namn, det skulle inte vara kul om det blev fel när det gäller medecin inte !


After Work

Idag blev vi ett gäng som gick ner till glassbaren på kvällen. Jag kallar det after work, eftersom alla hade vart på prao idag. Det var gott men kallt...
Wilma hängde också på, hon såg så uttråkade ut så henne blev det fart på när man nämnde att hon skulle få haka på ;)

Har förseten läst ut om jag kunde drömma nu. På tiden kanske :P haha^^ den var iallafall super bra. MÅSTE läsa dom andra NU !

Apotekaren

Första dagen på praoen och det gick super ! Alla som jobbade var jättttte trevliga och tog hand om mig som om jag var deras lilla barn. Sedan gick jag och Malin och lunchade tillsammans och gick en snabbis på stan.
Jag fick faktist hjälpa till med jätte mycket saker, och det finns mycket mer saker att göra än vad man tror på ett apotek.
Efter jobbet, haha det där var kul -efter jobbet. Snacka om vuxen status ;) Iallafall..efter jobbet kom mamma och hälsade på, sedan gick vi lite på stan.
Man blir faktist trött efter en dag på ett apotek....


Dags för arbete

Nu sitter jag och laddar inför min pro dag. Har precis fått i mig mammas hembakta bröd och lite obo´j och hoppas nu på att orka med hela dagen.

Önska mig lycka till på min nya prao ;) ♣


Ännnnu mera firande

Efter vårat lilla firande med kompisarna var det fortfarande inte slut på Påsken...! Det var nämligen så att några vänner till oss skulle komma på besök ikväll och vi skulle också ha en liten minipåsk med sill, ägg och hela baletten...
Kvällen blev jätte lyckad, och jag gjorde dessutom ett ägg som jag blev nöjd med :-O Jag vet, ovanligt att man själv blir nöjd med ett ägg man målat ! En sak till ! Jag märkte alla mina ägg med josefineullberg.blogg.se jag vet...lite smygreklam där.... ;)

Mitt Ägg :
Min första idé var att jag skulle göra elefanter som skulle ballansera på en spindeltråd, ni vet från den där visan... Men sen fick jag en idé om att det skulle vara får som skulle ballansera istället. Men sedan kom jag på att ingen hade målat ringmuren ! Panik liksom. Så då blev det får som gick och betade framför ringmuren.
Samtalsämnet vid maten var om växterna på muren och därför målade jag också dit murgröna på muren. Även den röda visby flaggan fick vara med på varje torn...
   inte för att det syns
                                                                                                        så bra, men det står
                                                                                                 iallafall josefineullberg.blogg.se


Den sena Påskharen var här

Idag var det tidigt upp för att fixa i ordning för dagen. Det är nämligen så att den lite senare Påskharen skulle komma med äggen från kompisarna.  Jag slängde ihop en kladdkaka och sedan sprang jag ut i trädgården och satte upp en annan påskäggsvandrarbana som jag och Malin hade gjort igår.
Vid 12 tiden kom Malin, Emma, Nina & Kornelia, som tradition har vi att vi byter påskägg med varrandra ;)
Efter banan gick vi äggen, dom var jätte fina & goda såklart !!!
Sedan satte vi oss ute i trädgården med alla äggen och kakan. Vi solade, pratade, spelade gitarr och sjög. Vi uppdaterade Emma efter att ha varit i Skåne hela lovet.


Här är alla våra fina ägg! (dom röda pilarna är äggen jag har gjort och gav)




Jag tyckte den här bilden bara var för rolig när Nina tar kort(som vanligt) jag är typ, jag vet inte vad, förvånad kanske(som vanligt)



Här löser dom gåtan eller vad det nu var :P


Tack för alla ägg & fin dag <3

Stort Grattis !

Idag fyller Saga 14 år ! Jag önskar henne en bra födelsedag. Hipphipp HURRA HURRA HURRA, bababaBadammmmm !!!
♥ GRATTTTTTIS ♥

Nytt & Fräsht

Har idag suttit och fixat med bloggen. Nu blev det lite sommar känsla ;) Jag får tacka Malin för hennes cotching och det är faktist hon som har suttit och ritat och klippt bokstäverna i headern ! Tack Malin ♥
Jag har också som ni ser fixat en chattruta, det är om ni har något att säga eller tycka till om. Hoppas det fungerar bra, nu är det som en liten testing =)

Börjar bra...

Vaknade trotts allt tidigt idag...
Öppnade ögonen och fick se ännu en dag med strålande SL !
Idag har jag planerat att ha en Malin stund <3 Hon ska bara på Påskmat sedan kommer hon hit =) Tänkte också slänga ihop en paj till lunch, mummmmma

Påskafton

Dagen började bra, jag och Olivia gick en sväng på stan, mamma jobbade idag. Sedan började vi fixa lite med påskmaten. Men mitt i alltihop, precis innan vi skulle äta så kommer det en liten fågel som värpt ett ägg. Ett ny värpt ägg stod innanför dörren... Sedan började vanrdingen och letandet efter äggen. Det var alltså jag som hade enligt min tradition gjort en ägg vandring genom hela trädgården. I slutet låg då mammas, Olvias och Wilmas ägg !
Sen åt vi den super goda påsk maten och krockade ägg, juste vi målade äggen också såklart ;)

Steg för steg...
         


Sista stationen
 
Måla ägg !

   <-här kanske
-Vart kan påskharen ha gömmt mitt godis?!

Mot påskAFTONEN kom det an påskhare till, utan ledtrådar hittade jag & olivia våra ägg. Dom var SUPER stora, med en massa saker i =)

Tack för en fin påskafton & pressenter

GLAD PÅSK

-Glad Påsk, alla bloggläsare & ni andra också för den delen ;) Jag vet inte om det är idag man säger "glad påsk" men jag tror man kan göra det alla dom här påsk dagarna.

påskhunden Wilma i huckle,


Boda Borg

Idag var det dags för Boda Borg. Det började med lite krångel om bokningen och det blev så att Malin & Diana inte kom med  =(
Men iallafall så åkte vi dit, vi klarade 11 av 14 banor !!! (En av banorna var avstängda... )Det var faktist J***gt bra av oss tycker jag. Fast jag tycker lite synd om Gustaf och Villhelm som fick cykla ut dit, fast dom var faktist suuuuuper snabba....
Vi var altså utklädda för då var det fri entré idag på långfredagen =) Jag hade lite prickar och finfina fjädrar i håret, i örat hängde det en liten kyckling. Gustaf hade huckle. Nina, Ville och Saga hade lite fräkar och fjädrar i håret.
Vi var inte direkt ensamma där idag heller, det sprang runt små påskkärringar överrallt  ;)
Jag är faktist nöjd att vi klarade vissa banor (utan fusk...)
 
PåskJos


Våra stämmplar som jag är stolt över

Ikväll blev det lite provsmak från Påskbordet, mummmms

Ägg fixare

Hela denna underbara morgon har jag fixat med mina ägg, men ännu är dom ej klara ! Det där var en mening med god svenska, haha^^
Så som det ser ut nu är dagen ganska oplanerad... Men det är fint väder och det finns myket att göra ute =)
Men en sak är säkert !!!! BODA BORG =) jipppppppie

Pusshej<3

Påskparaden

Tillslut blev vi klara med utklädelsen och vi gick ner till Stora torget där typ hela gotland var. Vi mötte Kornelia, Amanda, Sara och Amandas syrra vid torgkassen. Sedan gick vi tillsammans med ungefär 3000andra utklädda barn och vuxna till Södertorg, där vi fick våra efterlängtade påskägg =)
Juste, i år slog vi rekord också med lite mer exakt 2 953 utklätt folk som gick tillsammans med oss.


Förberedelser innan paraden ...


- Suck, ska vi gåååå snart ?!
Väldigt fin tuppkam tycker jag, som är gjord av en äggkartong ;)


Och MALIN, lika fin som vanligt !!!!


Sötisen själv på besök efter att ha varit i Sthlm & sjuk


bortsprungen häxkatt


söta Olivia som kyckling


jeppakyckling, miniollvas, kaninimalin, korrilipåskis, sarelsan, pipmanda, minisolen



  
Wilma gled runt och var sten cool i sin tupp-look !!!


kornelia & okänd katt



Kolla in det här då !!! Ser ni vad jag ser ?! I bakrunden är det en Odd Molly
väska... Det var inte därför jag tog kortet men råka jag se det bara. COOLT

Utklädd

Idag är det Skärtorsdag och det betyder som vanligt varje år: PÅSKPARADEN !!! Wooho
Jag har bara ett litet problem, som är ganska stort... Jag vet ej vad jag ska vara utklädd till ! Wilma är check, Olvivia är check, bara jag kvar. Jag funderar på förra årets utklädnad... Men jag vet inte riktigt.
Ni får se sen vad det blir tycker jag ;)

Ska fixa lite med kläder nu... puss hejsvejs

CC

Detta är mitt tvåhundrade inlägg !!!!
Eller CC med romerska siffor, lite smått coolare vett ni !

Fin bild gjord av mig på paint ;)

Resultaten

Idag känner jag mig lite stolt faktist ! Jag gick till apoteket och frågade efter en tjej som ska vara min handledare. Hon värkade trevlig & snäll, jag ska vara där vid 10 på Tisdag =)
Sedan kollade jag runt i lite andra affärer också, juste jag köpte lite lösviktgodis 3.90. helt OK. Men det var inte till mig, utan till påskäggen. Fast lite provsmak skadar väl inte !?


Äggen är nu färdig målade, nu är det bara lite fint pynt som ska på också,
och godiset som ska vara inuti också ;)


Mina hemgjorda ägg godisar blev också klara !
goda blev dom också ;)

Påskfixare

Började dagen någorlunda tidigt idag med en lagom frukost. Sedan gick mamma iväg till jobbet och Olivia hem till en kompis. Jag började att Påsk pyssla lite med äggen och godiset. Nu har jag äntligen målat klart påskäggen, det ser ut som att det blir ganska bra faktist ;)
Nu väntar jag på att chokladen ska smälta för jag har precis gjort nogat ägg med amarantpuffar. Jag lovar er, det är det godaste godiset som finns !

Idag måste jag också till apoteket, min praoplats för att fråga om tid & plats när jag ska vara där nästa vecka. Det var nämligen så att jag har fått ett nummer som inte finns... suck! Och ni vet hur svårt det är att få tag i ett telefonnummer till ett apotek...helt meningslöst, det finns ett telefon nummer som leder till alla Svenska apotek.... Jaja en liten tripp på stan skadar inte =)

sola

Idag var det först planerat att vi skulle fika på Hedbergs, men det blev inte av. Vi gick ner till almedalen och satt där i någon timme och pratade & solade. Sedan var det ett bilalarm som gjorde oss väldigt störda. David ringde till 118100 flera gånger för att ta reda på ägaren till bilen. Tillslut fick vi fram det och David ringde upp ägaren och berättade att hans bil stod vis kruttornet och lät. bra gjort av oss !
Vi kollade också in den nya "gallerian" i Visby. Med typ 2 affärer, woooow liksom. Sedan skulle några hem, men jag, David, Diana, Saga och Nina satte oss på en trapp och pratade, skrattade och solade. Trevlans där ;)

Snart ska jag på en tearter i domkyrkan också, ska mest gå dit för att få skratta lite... =)

ha det bra på er ♥

stand in bagar'n

Har inte varit vaken så länge men... Juste, vet ni hur jag vaknade ?!
- Jo, wilma har nämligen hittat en ny favorit plats ! Fortfarande i min säng... PÅ MIN HUVUDKUDDE !!!! Där låg hon minsann och njöt. Jaja, hon fick väl ligga där då om hon tyckte det var mysigt.

Mamma höll på med att baka bröd, men mitt i jäsningen ringer det från innerbandyhallen och Olivias klass lag har spelat klart. Så mamma hoppade iväg, nej hon hoppade inte det lät bara lite kul.... iallafall så fick jag fortsätta med brödet. Det är inte så mycket kvar nu men... Väntar bara på jäsningen, sedan in i ugnen =)


Bio

Var idag på den  "ny" öppnade biostaden, inte för att den är direkt ny längre men för mig var det iallafall första gången.
Vi såg Wallander -hämnden. Den var bra, lite svenne varning men ändå...


Gästinlägg

Josefine ligger just nu i sängen och pratar med mig, jag sitter här och funderar på vad man egentligen ska skriva i ett blogginlägg. Ska man skriva att man är ledsen att man aldrig skriver längre, men det går ju inte för det här är inte min blogg. Det var riktigt svårt att skriva nåt!

Idag såg jag en barnfamilj med 2 småbarn, en tjej och en kille. Killen pratade med sin syster om vad han skulle bli när han blev stor. Han sa "när jag blir stor ska jag bli barndman och du ska bli en mattant!". Vad är det för fel på samhället? Killen säger redan vid typ 5-årsåldern vad tjejen ska göra. Himla himla samhälle! Herre gud nu vet vad jag skulle skrivit om, om jag hade en blogg!

Ninas konstiga komentarer


Hissa&Dissa

Kom ihåg det fast än att det var lov =) jag menar att man brukar blanda ihop dagarna och så när man är ledig...

HISSA                                             DISSA  

*Påsklov                                                       *6.90 godis
                 
*Madagaskar 2                                         * champis
               
                        


glasssss

Gick med Amanda till glassbaren idag, jag åt rocky road & brownie. Sedan mötte vi upp dom andra som också var där. Stackars lilla Nina som blev attackarad av David när 10 kulors struten nästan var slut, hela ansiktet fullt med glass !

När jag kom hem hade mamma och Oliva köpt en ny film, madagaskar 2. Så vi satte oss och tittade, den var inte lika bra som ettan. Det går typ inte att slå den så... Men annars så var den väl bra =)


Grattis min älskade vän


Denna dag för 15 år sedan föddes denna underbara tjej som fick namnet Malin Nina Ivarsson, Det är den personen som betyder mest för mig och som jag inte skulle klara en sekund utan. tack för att du finns ♥
Idag fyller hon 15 år också, och jag vill ge henne ett STORT grattis,
 
GRATTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTIS


dag o-planerad

Vaknade först vid 7 tiden då Olivia kom hem med en liten, liten hund under armen. Vi skulle vara hundvakt idag till en chihuahua. Efter att ha hälsat en stund på den super söta lilla varelsen gick jag till sängs igen, även Wilma.
Lite senare vaknade jag igen och märkte att jag typ sovit bort hela dagen... Det var förstås behövligt !

Det var inte det lättaste att sitta med datorn och skriva blogginlägg samtidigt som man ska sola kan jag berätta. Så därför skriver jag nu ett litet inlägg och ska sedan ut i värmen och solen på gården, ta med mig en bok och bara ta det lungt =)


myskväll vid havet

Det blev som bestämt en liten mysig kväll vid stranden ikväll. Jag tog med mig Wilma och gick ner dit. Hela kvällen var skit kul och alla var på toppen humör =)
 

Efter några timmar nere vid strandpromenaden blev det lite kallt och vi förföyttade oss hem till Amanda istället.

 
Ser ni hur soligt det är !?
  
Nästan alla åt korv ...........................................förutom amanda som åt veg


Lilla Wilma trivdes, och blev bästa kompis
med Gustaf !

    
solnedgången . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 
 -lite dålig sprutt på elden !?                                 -med tändvätska funkar allt...



små prat


David försöker tappert att få igång elden igen

det börjar ju bra...

Sen blev det fart på elden kan man säga !


Tack för en SUPER fin kväll  ♥







Påsklovet kan börja...

Ingen skolan på  2 veckor nu ! Först lov, sedan har jag prao veckan efter.
Vi tänkte inviga lovet och våren med lite picknick och fika vid strandpromenaden ikväll. Några från klassen typ =) Man kan säga som ett  "after shcool"  låter trevligt!

pusshej

rekord

Har sovit i 15 timmar !!!! Helt sjukt mycket ! Gick och vilade nästan direkt efter att jag kommit hem från skolan, sedan måste jag ha somnat och vaknade nästa morgon med mina kläder jag hade från gårdagen... hel knasigt :P


outfitt for nails

Första gången i världshistorien nästan, hade jag röda naglar !



;)

Knas knas

Ännu en morgon med feber och ja det vanliga. Men vem kan vara hemma en dag som denna ?! Vi hade både praktiskt prov i hemkunskap och så hade vi matte prov. På matte provet gick det som det gick, jag får väl vara nöjd att jag orkade göra det överhuvudtaget...!
Lite gladare blev jag iallafall när jag fick tillbaka dom sista delarna av Franska provet =)
Efter skolan fixade jag en sak på stan sedan hem i sängs för att sova och vila inför morgondagen, SISTA skoldagen innan PÅSKLOVET ! Jippie =)


SOOOL

Orkade iväg till skolan idag ändå. Dagen var seg och lång. Jag och Malin fick i uppgift att lämna in bidragen till en tävling "varumärket Gotland" från våran klass och arbetsenhet. Först kila vi hem till mig och finslipade på vårat bildspel, sedan vidare till barn- och ungdomsförbundet (tror jag att det var) Vinnaren vinner ungefär 5 000 kr som klassen ska göra något med.

Vi kollade på filmen "kanino royal"  som Nina, Emma, Ville, Gustaf, Ludde, John och Kornalia gjort. Den gav mycket skratt. Tänke er ett mjölkmonster som heter Jens, en kaninmördare, och en -ja vene tillsammans med en massa andra skumma pokertyper... haha^^

Nu kan man faktist säga att det är vår på riktigt ! Vi hade en lång rast idag då vi gick ut och satte oss på en bänk och solade.

RSS 2.0