Corporate Manual-Cabin Crew

Efter tentan kom två dagars helg och ledighet vilket efterföljs av en ny juridikkurs. Idag påbörjade vi Associationsrätten som verkar vara helt okej. Vi börjar med en intensiv vecka av föreläsningar sedan blir det "jullov" och efter det väntar en veckas seminarer, sen tenta. Hur taskig planering är inte detta?!
 
Med lite variation i juridiken har jag ikväll "pluggat" Corporate Manual för Cabin Crew vilket avslutades med ett prov. Som tur är var denna CBT-kurs inte som juridiken och provet var smärtfritt och gick bra. 
 
 

Urladdad

Först och främst måste jag bara få skryta om min fina vän Emma, eller kungliga servitrisen som hon också kallas. Hon serverade nämligen på nobelmiddagen och hon serverade inte vem som helst, nej hon serverade drottningen, prinsen och massa andra kungligheter på honnörsbordet. Jag satt hemma i soffan och halvtittade på sändningen när hon plötsligt dök upp i rutan. Så coolt! Innan middagen fick jag äran att sätta upp en "nobelfin frisyr", vilket var en tuff utmaning.. Vi startade nobeldagen med julmys och jag fick julklapp av henne. Världens finaste!!
 
 
 
Mitt i allt tentaplugg ringer Amalia med den stora överraskningen att hon kommer till sthlm till helgen. Kunde inte passat bättre!! Vi hade en sjukt mysig helg tillsammans med festande, shopping och prat. 
 
 
Fastighetsrättstentan är skriven! En oerhörd lättnad. Dock kom känslan av en eventuell omtenta redan när jag tittade igenom frågorna under tentatiden. Men men fest efter att ha tentat alla Civilrättskurser blev det iallafall direkt efter tentan. Det var precis vad vi behövde och det var en galet rolig kväll med finsittning, dans och punsch. Till eftersläppet kom Emma och Amalia för att visa juristerna hur man egentligen festar. 
 
 
 
 
 
I lördags gick jag och Amalia på Surfers invigning här i Sthlm. Tänk er, Surfers 5 minuter från mitt hem i Shlm?! Det kan ju inte bli bättre. De hade fått det riktigt fint och maten smakde underbart som vanligt. Detta kommer bli en välbesökt plats.
 
 
 
 

Bland paragrafer och praliner

Ett exempel på hur en tentafråga kan vara formulerad på juristlinjen...
 
 
 
 
 
Tentaveckan har börjat och tentan smyger sig närmare och märmare... På fredag smäller det och fastighetsrättstentan ska skrivas. Det är svårt att fokusera på plugg i dessa juletider. Jag som verkligen älskar julen och bara vill julpyssla. Istället får jag försöka använda mig av det i plugget och se det som en belöning efter att jag pluggat.
 
I dagarna har chokladpralier blivit en hobby. Det är verkligen inte det lättaste att ge sig in på, men det är kul. Det tar oerhört lång tid att göra. Chokladen ska tempereras, fyllas, stelna, fyllning ska göras och ja mycket mer. 
Jag fick en ny form av Rikard i adventspresent vilket gjorde det hela mycket roligare.

Glöggmingel

 
 
 
 
 
 
Efter lite plugg är ett spinningpass precis vad som behövs. Efter passet hade jag 30min på mig att duscha, fixa och ta mig till Vasagatan 7 där advokatbyrån Baker & McKenzie finns. Det var nämligen dags för glöggmingel där tillsammans med Elsa (European Law Student´s Association). Min fina klasskompis Edith är med i styrelsen och hade fixat eventet. 
Väl hemma, hissen ur funktion... Det absolut värsta när ett spinningpass är gjort!
 

Linas matkasse

 
 
 
 
1a december- 1a paketet för Rikard i julkalendern. Det blev en riktigt mysig julmorgon med hemgjorda lussebullar från Gotland. Ikväll har jag och Victoria kämpat och svettats oss igenom ett spinningpass. Vi kommer nog ha problem med trappor imorgon... 
När jag kom hem levererades vår första kasse med mat. En levernas från Linas matkasse som ska bidra till veckans middagar. När jag tittar i kassen blir jag positivt överraskad över hur mycket mat den fyllde. Kvällens första rätt var krämig lax- och fänkålsgryta med saffran och dillpesto. Ännu en positiv överraskning.
 

Meningen med livet

 
Meningen med livet?
 
 
En bättre första advent går inte att få!
Dagen började med en härlig PW till Maxi med min fina Emma. Som riktiga housewifes storhandlade vi inför julen. På kvällen var det dags för klänning och kostym. Jag och Rikard började kvällen på Grill där vi njöt av en galen söndagsbuffé. Nästa stopp blev baren på sturehof. Sedan var det dags för kvällens höjdpunkt- föreställningen Meningen med livet på Cirkus av Alex Schulman och Sigge Eklund. Jag och Rikard lyssnar på deras podcast varje kväll innan vi går och lägger oss. Att se dem i verkligheten på scen var verkligen speciellt. Det var en kväll som skapade träningsverk efter allt skratt.
 
 
 

RSS 2.0