GOTLAND

 
Gotland, denna underbara ö som omhändertar en med enorma men mysiga vindar. Jag och Olivia bor i en trevlig liten stuga med havsutsikt. Det är nog den, havsutsikten som jag saknat mest med ön. Inget kan vara så befriande och fint som att vakna upp, sätta sig med en bok med havet som utsikt. Dock handlar boken om fastighetsrätt, vilket är mindre befriande och fint.
 
Denna Gotlandsvistelse tillbringas dock tillmestadels i luften. Jag är nämligen här för att jobba på flyget. Jobbade första dagen igår, första gången på 2 månader. Och HERRE GUD vad jag saknat detta!! Det är så sjukt kul. En riktig omväxling från skolbänken.
 

Syster Yster

 
 
 
 
Äntligen är vi återförenade! Idag fick jag träffa min fina syster för första gången sedan hon flyttat till Bryssel. 
Det var 1500 timmar sedan vi sågs senast. Innan en avresa mot Gotland träffades jag, Olivia och mamma- järnbrudarna för en trevlig thaimiddag. 
 
 
 

Utan måsten

En helg utan måsten. Det var precis vad jag behövde efter denna intensiva kurs. Äntligen är nomenten i civilrätt c avklarade. På 6v har jag skrivit 4 tentor, 1 uppsat och gjort en opposition.   Efter en sådan kurs är man inte rikigt människa. Nästa kurs börjar på Måndag vilket betyder en helg utan plugg. 
Gårdagen spenderades med Emma. En riktig toppendag med shopping, boxning, god mat och tv-mys. 
Idag, en dag utan måsten spenderades med film och träning. Ikväll åkte jag hem till mamma. En tjejkväll med mat och vin. 

Limoncello

 
 
 
Två tentor, två dagar senare. Börjar äntligen bli en männsika igen. Har idag hittat ett nytt favoritcafé, Brioche som ligger vid Alviks torg. Plus att min fina Emma jobbar där. Ikväll kom mamma och mormor hem från sin fina Italienresa. De verkar ha haft det underbart! De hade med sig en finfin present, citrontvål, Limoncello med två glas.
 

Smarthuvud

Idag känns mitt huvud såhär stort, det är så mycket information som lagrats för att användas på tentor.
 
 
På en dag:
Skriver en tenta + får reda på resultatet av den tentan några timmar senare + får reda på ett resultat från en tenta för 3 veckor sedan = Kaos i hjärnan
 
När man har skrivit tentan, inser att den var sjukt svårt och att jag inte får skriva morgondagens tenta om jag inte klarar denna- då är man inte så kaxig. 
 
Men, när reslutatet kommer och man har klarat dagens tenta och sedan får resultatet av den andra tentan och inser att jag gjort den sjukt bra- Ja då känner man sig fan smart!
 
 
 

Maximera hjärnkapaciteten

 
När W bestämmer att vi inte ska gå längre...
 
 
 
 
Det är tentaperiod och min själ är i bökernas och paragrafernas värld. Det är tur att jag har två hundar som drar ut mig på promenad för att lufta hjärnan. Fast ändå vill jag inte klaga eftersom ämnet familjerätt är oerhört spännande. Dessutom har jag nya och nya pennor vilket gör att mina anteckningar blir väldigt stiliga. Ibland tycker jag nästan synd om folk som inte får ta del av mina anteckningar. Ja, det är viktigt att ge sig själv beröm i all tentahets! 
Kvällssnacksets relatvt nyttiga innehåll har också koppling till tentahetsen. Allt för att maximera hjärnkapaciteten till veckans bravader. 
 
 
 

Tips i köket




Ett av mina favoritrecept!
Chickennuggets på ett nyttigt och hemgjort sätt. 
-Kyckling doppas i ett vispat ägg och rullas sedan i sesamfrön
-Stek i olja för en fin färg, sista tiden i ugnen 

Tips på tillbehör:
-Bulgur med krossade linfrön/solroskärnor
-Broccoli 
-Gräddfil blandas med sweet chilisås

Lycka till! 




TGI Fridays

 
 
 
Idag har storstaden fått besök av den legendariska Lapplandsbruden, som bor norr om Kiruna. Ett skönt gäng, en fredag som spenderades på stan och sedan på Fridays. Prat om minnen från högstadiet med dessa människor får en att skratta helt galet. Ett måste om man besöker Fridays är deras milkshake! Dör va god den var, speciellt smaken med orio. Drinkmenyn är generellt sett riktigt grym. Personalen är också riktigt proffessionella. Ett bra ställe helt enkelt.
 
 
 

Barnets röst är även min röst

 
 
 
 
Vad säger vi om att 14 sidor med 3737 ord är inlämnade och klara ?! Jag kan inte beskriva denna lättnad.
 
Min syster påminde mig om att det är rent utav sjukt att jag sitter här som juriststuderande med en nyskriven uppsats om "Barnets rätt att komma till tals i vårdnadstvister". Jag har lusläst en mängd domar för att analysera hur vårt samhälle behandlar barnen och deras röst i en domstolsprocess. Det har varit tungt och det vrider sig i magen av att veta hur dessa barn känner. Att ha varit ett sådant barn som jag idag sitter och studerar gör denna uppgift unik. Det som har hänt mig, min syster och många andra ska inte få drabba flera barn. En resa som påminner om en mardröm, pågående i 5 års tid är något som alltid finns i mitt bagage.
 
Det krävs ett barnperspektiv för att förstå problemen i dessa frågor. Ett barn har inte den makten, en vanlig vuxen människa har inte den kunskapen och en jurist har inte barnperspektivet. Det krävs ett barn med äkta upplevelser som har de juridiska kunskaperna. Det är därför jag har valt att bli jurist!
 
 
 
 
 

Kalkstensdrömmar

 
 
Kvällen spenderas med smak från Gotland. Ett godare te än Kalkstensdrömmar från Kränku är svårt att hitta. Tillsammans med mitt te har jag sällskap av mina fina hundar. Mamma är påväg till varmare breddgrader och jag har äran att vara med hundarna. Idag fick jag ett meddelande av Elin, en klasskompis från gymnasiet som idag läser på samma skola som jag. Det resluterade i en trevlig lunch och fler kommer det bli. Kul att så många vänner sökt sig till storstaden!
 
 
 

En maraboukaka senare

 
Hemligheten med att plugga är att sätta mål. Dagens mål var 3000 ord på uppsatsen. Har jag ett mål, måste jag klara det. Trots att klockan närmar sig nästa dag. Och ja, maraboukakan är slut vid det här laget!
 
 

Kunskapsträd

 
 
Idag har kunskapsträdet jag fått av mamma fått verka på riktigt. När man vaknar upp med huvudvärk och halsont behöver man all hjälp och energi i världen för att få ork till plugg. Tur att Thaitanten ligger 50 m härifrån så att jag kunde unna mig lyxlunch idag. 
 
1500 ord (37%) kvar att skriva, med 80 % kvar av min maraboukaka som bränsle. Det ser ljust ut!
 
 

Sänka skepp

 
 
Det regniga stockholmsvädret hindrade inte mig för en hattdag, det blev rent av ett extra regnskydd. Skoldagen inleddes med en lunchdejt med Häll. Var ambitiös och lagade mat på förmiddagen för att få med mig en matlåda (studenten i ett nötskal). Tiden på förmiddagen rinner alltid iväg, så snabbt iväg och den nylagade maten var fortfarande varm när det var lunchdags i skolan.
 
Idag hade vi sista lektionen innan tentorna kommer. Ändå ligger all fokus på uppsatsen än så länge. Dagens resultat av skrivandet har lett till 1800/4000 ord. Snart så!
 
Efter fix och trix med skrivare och färgpennor har Rikard spontant nog fixat ett "sänka skepp-spel". Så pausen i pluggandet ikväll blev en omgång med sänka skepp. vem som vann och så går vi inte in på...
 
 
 
 
 

Internationella barndagen

Första måndagen i oktober måndad inträffar idag. Vi firar något som för mig är väldigt aktuellt. År 1989 infördes Förenta nationernas konvention om barns rättigheter, i dagligt språk Barnkonventionen. Detta firas varje år med den internationella barndagen. 
 
 
 
Passande nog till dagens barndag hade vi barnrätt på schemat. Sista föreläsingen för denna kurs, den föreläsningen som behandlade mitt uppsatsämne så nu jäklar kan jag börja skriva på riktigt. Kvällen spenderades hos mormor tillsammans med mamma. Vi blev bjudna på en riktig dundermiddag!
 

Stockholms gator blir osäkra

 
 
Vad passar inte bättre än lite boxning en fredagskväll? Det är min och Emmas nya Ferdagsrutin. Lite självförsvar är inte helt fel att ha koll på när man bor i storstaden...
Efter träning kommer drinkarna! In i duschen, på med kläderna och iväg till stan. Det var dags för en barrunnda där vi besökte Olearys, Fridays, Vassa Eggen, Sturehof, Pure, Marquise. Tänka sig att jag i stora stockholm träffade på massa folk jag kände till. Alltifrån klasskompisar till gamla arbetskompisar. 
 
På Gotland har krogarna öppet till 2, ibland till 3 vilket innebär att stockholmstiderna till 5 är ovant för oss. Men vi hade minsann bestämt oss för att stänga stället!
 
Idag... är jag inte lika kaxig.
 
 

Black & White

 
 
 
 
 
Veckans dagar går alldeles för fort och det är redan Fredag, vilken innebär uppsatsinlämning om en vecka. Idag har vi börjat med det som egentligen är grunden till varför jag valt juristlinjen- Barnrätt. Det är synd bara att Civilrätt C är en så sjukt stressande kurs, man hinner inte fördjupa sig så som man vill göra i ett favoritämne. 
Köpt en riktigt fin takeaway-mugg, från indiska som även lyckades matcha dagens outfit.
 

Let's be cops

 
En dag utan lektioner betyder att det finns gott om timmar för att skriva på en uppsats. Efter timmar av internetsökningar, slagningar i böcker och på tok för lite ord i dokumentet behöver hjärnan rensas. Det löstes genom en kvällsbio. Såg filmen Let's Be Cops. En riktig höjdare som jag rekommenderar alla att se. Större delen av filmen satt jag och skrattade och visste inte vart jag skulle ta vägen. 
 

Finbesök

 
 
Sista lektionen med advokaten Cecila Runesson ägde rum idag. Lektionen ägnade vi åt arv och testamente. Ett intressant och aktuellt fall just nu är hurvida sms-testamente är giltigt eller inte. Tingsrätten anser att det var ett giltigt testamante, medan Hovrätten anser det ogiltigt. Fallet har precis fått prövningstillstånd i HD, så fortsättning följer... 
 
Har idag testat att baka i den smått läskiga gasugnen. En traditionell kladdkaka blev tillslut klar. Kvällen tillbringades med finbesök, morfar och Birgitta kom över för att se lyan. Kladdkakan passade perfekt till vårt kvällskaffe. 
 
Jag kan inte kalla mig själv för en TV-tittare, men ikväll kunde jag inte hålla mig från premiären av "Uggla flyttar in". Han har alltid varit en stor idol i mina ögon. På tal om honom, så har han precis släppt en ny låt
 

RSS 2.0