tyvärr

Imorron blir det ingen Hissa&Dissa, har inte med datan till stockholm när man är där en sån kort stund. Mobilblogg blir det säkert när jag sitter på något fik i staden medan alla andra har vanlig Måndag och jobbar eller går i skolan :P

Ny idé föresten som faktist var morfars förslag att jag skulle börja med en så kallad "Gotlandsrunda" eller vad den nu ska heta. Ska spåna lite på idén och så snart som möjligt invigs den!

Ha det bra<3

STHLM

STOCKHOLM HERE I COME !



Morsdag

Idag är det den sista söndagen i Maj, vilket betyder att det är morsdag idag! Jag vill tacka&gratta min mamma otroligt mycket.
Det här korten fick mamma bla. av mig. En massa bilder från året som varit och alla mysiga stunder tillsammans.


-"Jag önskar att en limosin kommer och hämtar mig och kör mig till Suderhälsan"

Så sa mamma en dag. Nu är det så sorligt att suderhälsan precis har lagt ner. Men detta löste Olivia och jag. Här får hon sin limosin med Suderhälsan innuti.
 




Morfar is here

Nu är morfar nere på ön! :) Dagen har varit solig och varm.

Lagade en super god middag som bestog av sparris och hollaindes sås till förrätt. Till huvudrätt blev det Entrecote Ungsstekt potatis, persiljesmör. Dricka till det var vitt vin till de äldre och en persikedricka till de andra. I kylen står en prinnsestårta.
Nej, nu är det dags för efterrätten, ha det bra<3


Havdhems resan

Som jag redan har avslöjat så blev ju våran långa resa ännu längre som egentligen inte behövde bli så lång...
Middagen blev i alla fall jätte lyckad och det var jätte skönt att komma ut på landet.
Vi tag sen en promenad. Det märks att jag inte är så van att vara på landet... Kameran var framme hela tiden och jag sa - kolla en åker, - kolla en ko, kolla sniglar....
Att bo på landet verkar väldigt härligt!

Vindkraftverken på vägen


Nyfödda duv-ungar








okej, fel...

0-4771b2193e041aaf0cf7ed9af0a00328.png

Kolla varifrån!

okej, fel av mig förut eller fel på destinationen... Håller ni inte med om att de gotlänska orterna har väldigit lika namn?! Jag var kartläsare och hade fått instruktioner att leda oss till vablingbo. Vi ska på middag och hittade inte huset, vi ringde. Då visar de sig att vi skulle till havdhem! Det är bara att vända och åka tillbaka typ 2mil... Hoppas vi hittar bättre nu!


Nu sitter...

0-46ea4688b56ba6730707968dcccb997a.png

Kolla varifrån!

Nu sitter jag i bilen på väg till vamlingbo, och vet ni? Det ligger så långt ner att gotland nästan tar slut! I sterion dunkar ny skiva med sommar musik så tiden går ändå ganska snabbt... Kram


Morgonen

God morgon världen!

Idag har jag sovmorgon till 11, värsta skönt! Så ska det vara.
Vet ni vad jag redan har hunnit med ? Jo, jag har duschat, ätit en bra frukost, varit ute på promenix med Wilma, skrivit på min No, till och med hinner jag skriva detta inlägg!
Dessutom är klockan bara halv 10, och snart ska jag även hem till Malin sedan ska jag fixa lite saker på stan innan skolan.


Älskar att springa lös.


Sommar outfit, nu kan man äntligen gå i schorts :)



Spontan utflykt

Färden började hem till Malin, där gjorde vi i ordning cyklarna. Sedan gav vi oss iväg till kanonen där vi spelade mini golf. Är det inte helt otroligt att vi får exakt lika många poäng?! Båda fick 30p!



Vi var fortfarande på humör att hitta på någonting så vi hoppade på hojjarna och cyklade söderut...
Vi hade nästan koll på var vi var, tills vi hittade en liten slingrig "stig" som vi gav oss in på.
Tur som vi hade ledde den dit vi hade det eventuella målet: Fridhem!

Vi gick ner till stranden och hittade en liten (ballkong?) där vi satte oss för att fika.
Hur kunde Malin veta att vi behövde ha med oss fika när det blev en helt spontan utflykt och inte alls planerad!? Tack för det Malin<3
Vi gick för att utforska stället lite också, vi hittade en massa roliga och läskiga saker. Synd bara att bikinin var hemma, därför blev det bara bad för benen...
Sedan cyklade vi hem igen, eller inte direkt...En snabbis på stan hann vi även med.


Dagen har varit skit mysig

Muren runt


Muren runt med Wilma & Malin blev succé. Super mysigt och solen tittade fram bakom molnen ibland.

Nu tar vi cykeln till kanonen och kanske svänger förbi dom andra sen som spelar fotboll.

Designen

Som ni säkert har märkt vid det här laget så är designen lite annurlunda... Headern består av människor i olika formationer som kommer från Pax. Någon av er kanske till och med ser er själva i headern ?!

Det är meningen att om man drar musen över headern så ska den byta till en annan bild. Det fungerar ibland för mig och jag vet inte hur det är för er.

För er som det inte fungerar på så kan jag säga så mycket som att det bara byter färg, men ändå det är jäkligt coolt när det fungerar!

     ->

Ett skepp kommer lasstat med...

Med vadå?
-REGN!

Idag vaknade jag av att regnet smattrade på mitt takfönster. suck* Inte idag när vi ska hitta på en aktivitet under dagen istället för en vanlig skoldag... Men inte deppa nu, för ungefär 5 minuter sedan slutade det att regna. Dock hänger det i lufen men ändå, det har slutat :)

Jag och Malin har under morgonen dragit till med andra allternativ som vi kan göra. Men som det ser ut nu så blir det en lång promenad med Wilma först och främst! Sedan får vi se... Kanske kanonen eller pingis, varför inte en cykeltur?
Jaja, vi får se som sagt!


Idag blev det en super god frukost! Jag vet inte om den var så sund men god var den i alla fall det kan jag lova! Ni ser yogurten där till höger, den har mamma gjort med bär och yogurt. Det är så fräscht och mmmmmm
!

Snabbis

En snabbis nu då... Dagen har varit bra, började med lite smådåligt väder men nu skiner solen som bara den!
Efter skolan gick ett gäng på stan, kolla in lite grejer för snart är det en viss.... Okej har redan sagt för mycket, men ni fattar nu...
Ska snart till Pax, efter det kanske en sväng till havet och bada ?! Såklart;) måste passa på ju !



flum liten tjej :P




Mer sen, pussshej<3


kvälls sol...

499305707e8d8b6b29d74bf4b0e8fc03.png

Kolla varifrån!

kvälls sol vid kallis med de bästa&lt;3 mys!


Hej, Diana...

0993d13dec9b3280cff4e3e539b24df2.png

Kolla varifrån!

Hej, Diana här! Josefine är lite längre ner på bryggan och doppar sig, eller ja, allt utom håret. Skriker som tusan gör hon också, haha! Det är ganska kallt här. Jag ska försöka få josefine att bjuda hem oss till sig!


Dagen i text

Idag..Det är Tisdag, den 26 Maj, Livet leker och Wilma har namnsdag!
Men seriöst nu, vad har jag gjort? Låt se... Idag var det dags att börja med att ha idrott ute, som vanligt första lektionen ute spelar vi brännboll. Förmodligen skulle jag inte nämnt det om det inte var så att vårat lag vann...
Matte provet ägde rum idag, chans&risk kapitlet som inte var det roligaste. Nog om det tycker jag!
Franskan är lite roligare att prata om kanske :) I alla fall just idag när vi fick tillbaka våra passé composé prov. Det gick bra, inget att klaga på där inte!

På franska lektionen skulle vi skriva ett brev som skulle ha ganska stor betydelse för betyget (ungefär som ett större prov) Jag blev som vanligt stressad, men hade turen att få sitta kvar. Jag satt tillsammans med Sara själv med min franska lärare. Det var toppen och hon lärde mig en massa nya saker som ligger lite på "överkurs" om man säger så :P Men brevet blev bra och jag lämnade in det och var nöjd!

Efter skolan blev det hem till solstolen och det var första gången jag slappnade av på länge...

Outfit i solen !

Hissa&Dissa

Ännu en vecka och Hissa&Dissa är levande

HISSA                                             DISSA  
* Fredagen den22/5                                   *Hitler
            
* Herr peders sjöresa                               *Varmkorv
          
*Bloglovin


3 snubbar

Dom här tre personerna var i skolan idag och hade undervisning för oss och berättade om deras liv. Dom hade alla varit med om hemska saker. Emerich som har överlevt 5 koncentrationsläger, Patrik som har varit föredetta "värsting" och Benny som var nykter alkholist. Mer om detta sen, även Hissa&Dissa, men nu börjar Pax hejhe

Hos Malin

Gårdagen blev hur mysig som helst ! Vi handlade, åt, sjöng, lekte och hade jätte kul. Idag har jag tagit det lilla lugna och har nu varit ute i solen och ätit mat.
Jag tycker vi låter bilderna berätta om helgen...


Helgen spenderades med denna galna och ur gulliga tjej<3

-Hmm, 500g frukt&grönt per dag, Hur mycket ska vi ha till middan...?

200g tomater & 500g godis blir toppen!

Här är maten & godiset som smakade utsökt.

En kille var bjuden och det var lilla Joel som kom över till oss

Mot affären...


Tyvärr så blir bilderna lite suddiga när jag flyttar dom från program till program... Hoppas ny står ut, men jag ska försöka vara mer nogrann i fortsättningen!

nu är...

058d3cd4b375a2d2b78f2d409512b058.png

Kolla varifrån!

nu är maten klar, ser det inte gott ut?! Jag har smakat och mumms säger jag bara!


Regnet

Regnet började precis och humöret blev sämmre... Eller nej mitt humör är faktist inte så dåligt idag ;)

Lite senare ska jag till Malin hon är själv ikväll så jag kommer och håller henne lite sällskap. En lockande middag med fläskfilé har hon ordnat. Blir kvar över natten också, så vi får se om det blir något mer bloggande...

Pusshej<3

Favvodagen<3

Tjenna ! Jag är både glad och ledsen. Glad över en super fin dag jag alrdig kommer att gömma och ledsen över att alla kompisar åkt hem nu...
Dagen började med att jag gick till domkyrkan för att möta upp dom. Sedan gick jag, Lovisa, Emma och Ida till donken och åt. Jag ringde Malin, Emma och Nina som sedan kom. Det var kul att se när uppsala och gotlands kopisarna skulle träffas för första gången. Sedan gick vi lite på stan och dom fick "shoppa" av sig lite. Vi gick och hälsade på killarna som åt på Isollabella.
Sedan blev det en sväng förbi mig, det var meningen att vi skulle till glassbaren men vi blev kvar hemma hos mig och åt lite glass här istället :)
Dom andra skulle träffa resten av gruppen och jag följde dom till kyrkan, där hade dom lite hejdå sermoni och sedan tågade alla (tror det var över 70st) ner mot båten.
Jag fick äntligen träffa alla gamla killkompisar från Uppsala. Vi gick och pratade och dom trodde att gotlänningar var som utomjordingar och att de typ bodde på en annan planet :P
Vi hann faktist en snabbis in på glassbaren på väg ner mot hamnen!
Jaja, på terminalen var dom i god tid och i ungefär en timma satt vi och hade skojj. Vi träffade på ett trevligt Lidingö gäng och några andra från Sthlm och Uppsala.
Sedan kom tiden och det var dags att säga adjö :(
Vi stog i hamnen och dom gick ut på däck för att vinka...
-hej då.<3

Försökte hänga med lite med kameran under dagen ;)

hel dag...

-64002de57109dbdfdf3f78b86318837.png

Kolla varifrån!

hel dag med kompisarna. Nu sitter jag och vinkar hej då...


Vått

Inte kan man tro att det är samma planet, samma land, samma ö idag inte. Det har regnat så in i balljan. Usch va tråkigt, just idag också när Ida, Lovisa, Emma och co. kommer in till Visby. Lite mer förklaring för er som inte känner till dessa människor så är det några från min gamla klass i Uppsala som är nere på ön med deras konfa. Hela veckan har dom varit ute vid Snäckan (tror att det är vid Klintehamn) men idag kommer dom in till Visby. Det ska bli så J***a kul, synd bara att det är så dåligt väder...
Vilken offring jag gjorde för bloggen, ut i regnet ! -Allt för bloggen ! eller hur !?

Årets dopp

Då var årets första dopp är nu äntilgen avklarat. Det blev bara jag och Malin som badade dom andra blev kvar i den gassande solen i almedalen.
Det var så J***a kallt, men seriöst värt det !
Jag hade en bra taktik tycker jag, istället för att känna på det kalla vattnet hoppade jag i direkt och fick det som en chock. Sedan fanns det bara en stege lite längre in mot stranden, så jag hoppade i längst ut och då var jag tvungen att simma in till stegen ! Smart där tycker jag;)

         
Första bästa platsen -längst ut, mitt på Kallisbryggan !

     
Framsidan av Elle nästa nummer eller vadå ?


-Där satt den! Hela jag doppad.

Direkt från havet

0-226f78eff13317d70919fb8cd04300d6.png

Kolla varifrån!

Nu är första doppet avklarat. Shit va skönt nu ska jag ner igen i det iskalla vattnet :)


Solig dag i almedalen

Först träning med Pax, sedan var det almedalen som gällde där vi träffades för att sola och gratta Antonia som igår fyllde 15 år. Grattis till henne!
Jag tror vi var närmare 30 stycken som samlades, mysigt var det<3 Efter några timmar fick Wilma också komma för att vara lite social.
Lite bilder är alltid kul =)



Nu är det bad som gäller Jag och Malin ska ner till Kallis och ta årets första dopp. Sedan kommer några andra också tror jag, hej så länge. Kanske mobilbloggar från stranden ;)


Trött ?

Idag har det inte hänt något specielt som jag kan minnas iallafall...  Malin kom till mig en stund idag föresten. Det har varit en väderomväxling som var sjukt konstig. Sol-regn-sol-regn-sol omvartannat :S
Jag känner mig allmänt trött idag, eller har kännt mig de senaste dagarna. På allt & alla ! Har inte lust att göra någonting. Tror det beror på för lite sömn och för mycket stress...

Ser fram emot Fredag då jag ska träffa alla underbara som har kommit till ön <3



Wilma och Malin <3<3<3



Gotland är bra på en sak ! Att vara fint !
-Lita inte på ngn här...

Solen bakom molnen


På eftermiddagen vänder vädret totalt och det blev sol, till och med så pass att man kunde sitta ute och sola. Imorse fick jag liksom ta fram vantarna när jag skulle cykla...
Det fina vädret lockade ut mig och Wilma på en Promenix och med oss fick vi Vendela och sedan Malin. Fötterna fick sig ett litet dopp vid Nordestrand. Det här är verkligen Wilmas favorit plats. strand, sol, stenar, vatten, sjögräs ocg fåglar. Living the life!


Poängorientering

Så var det dags för årets orientering igen då som idag skulle äga rum vid Svaide stugan.
I år var det poängorientering med 20 kontroller. Jag och Malin lyckades samla ihop 15 kontroller. Bravo till oss!



Orienteringen genom tiderna...

Om gårdagen

Hejsanhoppsan, igår blev det inte så mycket. Eller det hände mycket men tyvärr så var blogg.se en seg liten sak igår så jag kunde inte publicera mitt fina collage om dagen. Men bättre idag istället när ni äntligen får se !





Hissa&Dissa

Lundi-Monday-Måndag-Hissa&Dissa

HISSA                                             DISSA  
*Office2007                                                *Regnigt Gotland
           
*Paraply                                                   *Malena Erman
           
*Bussar


Regnigt

0b79415cf112c2078b4deba155654376.png

Kolla varifrån!

står i ett reinigt gråbo och vi ska snart till en vernissage. Idag tänker jag hissa paraplyet och bussen. Mer om det sen, puss hej !


Tårta

Jag har ätit världens godaste tårta idag, eller jag menar tårtor* Min kompis konfirmerade sig idag och efter så var det fika. Dom tårtorna slår de flesta andra jag ätit!
Några av dom:

  

Pluggning

Jag känner mig stolt över att ha pluggat till Franskaprovet som är på Måndag, imorron... Jag träffade Sara vid almedalsbiblioteket där vi satt och pluggade. Duktigt av oss! Belöning blev glass vid glassbaren. Gissa vad jag tog då ?! -Rockyroad som vanligt. Haha^^


Ska nu kila iväg och hjälpa till där en kompis ska konfirmera sig, ciao!

KickOffen




 

Bilder från dagen och kvällen. Uppträdandet gick bra för mig fast lite små tabbar och insedenter får man ju alltid räkna med...
Under dagen blev det en liten håltimme och vi gick hem till mig och tränade pax saker.
På kvällen hade vi lite små uppträdande och jag slukade för första gången inför publik och det gick JÄTTE bra :D

Ska till bibblan nu och plugga Franska med Sara, hejhej.

sitter nu...

0-312cf891e717bdcb7d2e88332a0eea10.png

Kolla varifrån!

sitter nu på 1400-talet i kapitellhusgården och har precis ätit super god medeltidsmat. Berättar mer sen....Puss


Sång + Plugga = Laddning ?

Nu på morgonen har jag laddat upp med lite sång och pluggning ( vet inte om man kan kalla pluggning för att ladda upp men...)
Iallafall så har jag en hel dag med Pax idag som snart börjar. Först är det Clematis som gäller då vi ska fixa klädsel och gå igenom programet.
Sedan går vi till Kapitellhusgården där vi ska ha KickOff inför medeltidsveckan, jag ska först göra en Eld- och mag- dans tillsammans med Emma, sen så ska jag och en annan Emma "dansa" med Eld Poi.
På kvällen sen blir det middag i Kapitellhuset, förmodligen blir det lite inprovitations uppträdande också. Förra året blev kvällen mycket lyckad. Hoppas det blir det även i år !


Guldgruvan

Redan Fredag !? Jo, det är sant ännu en veckar har gått och skolavslutningen närmar sig med stora steg.
Jag hade mycket riktigt musikprovet idag, jag vet inte riktigt hur det gick men det kändes OK ! Mitt i provet var det brandövning och vi fick avbryta skrivningen ett tag.
På So:n fick vi tillbaka alla våra inlämnade skrivuppgifter vi gjort denna termin och så fick vi ett samlingsbetyg på allt.
Efter skolan gick jag och Malin hem och hämtade Wilma sedan gick vi en promenad i det varma vädret. Just nu är Gotland en guldgruva<3




Listen

Idag tog jag sovmorgon till 10, jag har några komp.pass att ta ut så det passade bra nu. Jag har eventuelt mitt musikprov idag och håller nu på att lyssna på alla olika instrument. Och ja det går väl sådä, efter typ 3 instrument tröttna jag men det får gå som går.
Det blev lite sent igår när jag höll på med Svenska arbetet, fast det blev mest att jag designade arbetet...  Text har jag redan så att det räcker och blir över :P

Malin kom precis och sitter och typ leker med lite med Wilma och snart så ska vi gå.


Fångat min fritid

                     

Jag har nu blivigt helt besatt av att designa bilder via datorn, det är helt sjukt kul och det blir snyggt också eller hyffsat iallafall...
Jag blir jätte sugen på att designa om bloggen just nu, eller iallafall min header. Den är lite småtråkig och behöver förnyas lite. Håller ni inte med om det ?! Vi har haft denna design ganska länge nu...

Fast -Icke, sa Nicke ! Nu går läxorna i första hand !

Dagens Collage



Dagen har rullat på bra och vi har mest gjort vanliga saker, det är ganska stressigt med alla saker som ska bli klar nu innan terminens slut. Tänk att det är mindre än en månad kvar... Shit !
Våran lärare berättade att det är någon i våran klass eller någon 8G som har vunnit i varumärket gotland. Men vem/vilka det var avslöjade dom inte... Det finns 4 möjliga, jag och Malin är två av dom. Vi får vänta tills på Måndag då det är prisutdelning, men åååååhhh va det är länge kvar till dess "/

Efter skolan åkte jag och mamma först en snabbis på stan sedan återvinningscentralen med allt från trädgården vi rensat. Vi avslutade med handlande på Maxi.


Efterslänkare med bilder

Lite efterslänkare på kort kommer här... Fler från trädgården idag p.g.a att blogg var otroligt segt och jag hann inte lägga upp bilderna innan pax.
Sedan har Veronika från Finland lagt ut bilderna från helgen så jag tänkte visa er några finingar, hon tog hur många som helst så för flera bilder checka in deras hemsida .





Finland

7:an

9:an

Ser ni mig där högst upp på dom båda pyramiderna... Det var faktist första gången jag var allra högst upp i dom, nu var det ju äldre som var med. Men det var iallafall super kul !

                                          ♥ Alla ♥                          ( .......nästan)

Nytta.

Idag har jag faktist gjort en hel del nytta. Hela mitt rum är nu städat. Sedan har jag och mamma "vårstädat" i trädgården. Det var mysigt från början men nu är det ännu mysigare och jätte fint !

Jag räknade lite på att jag snart ska vara klar med min Svenska uppsatts. På fredag redan... ojoj nu är det bara att sätta fart.
Ikväll blir det Pax träning, vi ska vara på Kapitellhusgården och träna inför Lördag.










Kvällen

Vid 7-tiden gick vi och handlade lite smått & Gott. Sedan gick vi hem till Amanda och satte på The Grudge 2. Och ärligt talat -den var inte bra ! Helt virrig och inte så läskig som jag faktist trodde... Slutet var väl okej men det är inte en film jag rekomenderar iallafall.
Vi slog över så att vi hann se Malena sjunga sitt bidrag i kvalet ikväll. Och om ni inte vet om det så gick Sverige faktist vidare !
Brist på saker att göra efter att vi mest pratat lite så gick vi ut, och vi... vad gjorde vi egentligen ? Typ gick en liten promenix på de söta gränderna i innerstaden.
Det blev en ganska tidig kväll idag eftersom att de flesta skulle upp någurlunda tidigt imorron.
Jag är den nya Nina nu som har dokumenterat hela kvällen.



   






Film Tajm

Idag har jag och Emma gjort en eld-och mag dans. Vi ska uppträda med den på KickOffen på Lördag. Riktigt bra blev den faktist...
-Eller hur Emma ?
-Ahh, Oh my GARD va bra !


Imorron är det GotZam dag och vi är "lediga" eller vi ska ju fastisk tjäna ihop pengar så för min del blir det trädgårdsarbete...

Men nu är det iallafall dags för lite film igen, ett ganska stort gäng blev det faktist som ska träffas =)
Ha det bra :)


me & Wilma, detta är då dagens outfit

  • shorts gina
  • skor skoaugust
  • tröja St ckholm
  • grå tröja Kornelias

Hissa&Dissa

Igår hade jag ända gjort så många inlägg så idag blir det Hissa & Dissa


HISSA                                             DISSA  
*Finland                                                        *Finska rockkonserter
                      

*Hesburger                                               *Måns flyttar till London
                           
                                                              (DETTA ÄR FÖR EMMAS SKULL)

FinlandsSvenska

Nu sitter jag och pratar med Malin och jag kan inte prata eller berätta något för henne. Hon sitter och as garvar åt mig för mig och min FinlandsSvenska. Det är jätte pinsamt och jag måste anstränga mig för att försöka prata normalt, men ååhhh vad jobbigt det är att tänka på varje ord man säger.
Jag var liksom i Finland bara nu i helgen och ändå så pratar jag så här. Fast vi hörde ju det hela tiden och vi var med dom under hela resan !

Mon appareil photo

               
                  

              Casio Exilim EX- Z85        

  • 9,1 megapixles      
  • 2,6 tum LCD           
  • väger 100 g             
  • Optisk Zoom på 3x


Nu kommer bilderna på bloggen att bli i lite bättre kvalite får vi hoppas !
 


Resan med bilder



Det är svårt att berätta om en hel helg med en massa saker som har hänt, därför berättar jag med lite bilder istället, är det inte så att en bild säger mer än 1000 ord !?
Den här resan har iallafall varit SUPER kul ! Vi har haft det ur mysigt. Dessutom så har vi lärt oss lite nya saker till pax.
JUSTE ! Vet ni, vet ni, vet ni vad !? Jo jag lärde mig att släcka elden med tungan igår ! Yeeeees :)
Det var en person där som var jätte duktig på poi, så hon lärde mig lite nya saker och tisp jag kan tänka på.

Haha^^ Jag kan inte prata normalt nu :S Den där jäkla FinlandsSvenskan har satt sig på min tunga och jag låter jätte roligt ! Jag tänker inte riktigt på det, utan det är dom runt omkring mig som lägger märke till det. Hoppas det hinner försvinna tills imorron iallafall...

Igår var det morsdag föresten... Onnellinen Äitienpäivä till alla mammor i finland, för ni vet väl om att det är morsdag i Finland och INTE i Sverige, här har vi det den sista söndagen i Maj. Där blev ni lite rädda va att ni hade glömmt bort morsdag. men ta det lungt det är ett tag kvar här i Finland.
Fast min mamma fick sitt morsdag kort igår :)



Det kanske kan komma fler bilder, jag hann inte ta så mycket medans vi tränade men hon som hade fixat allt med det här fotade HELA tiden... ;)

Santan !

Ännu ett mobilinlägg som inte fungerar :( Nu måste jag seriöst hitta felet ! Just när jag var borta också och inte kunde blogga så mycket... Ååååhhhh
Förlåt men snart kommer ett super duper mega inlägg :)


Opps'

Shhhhiiiittttt !!!!! Jag märkte nu att mitt mobil bloggsinlägg inte fungerade som jag skickade igår från centralen :(
Stackars mig, eller fättare sagt stackars er ! Som inte fick se bilden på min "godis"påse från TastyShop. Så J***a gott :D

Imorron går flyget hem till Sverige igen. Men imorron ska vi upp tidigt igen och ha eld och akrobatik kurs. Och skratta åt de finska språket... :P
Vi har nästa gjort bort oss inför alla vi träffat typ på affärer eller resturanger... vi har sagt -"äsch, vi kommer ändå inte att träffa dom igen " Och vet ni ?! Haha, kassören på en affär var med på kursen idag. Lite coolt =)

Direkt från Finland

Nu sitter jag här på vårat 4 stjärninga hotel som heter Astor. Resan hit gick jätte bra och vi har haft det så kul så det går typ inte^^ Igår åt i på världens godaste hambugeresturang, Hesburger som är min nya favorit !
På kvällen igår var vi på en konstert, en Finsk rock konsert, jag kan nästan inte skriva om det för jag skrattar så mycket. den ena sångaren gjorde sådanna grimarsen så att vi nästan blev uttittade av alla Finnar pga vårat skrattande...
Och frukosten ?!?!? Shit va gott det var asså, god morgon smootie satt toppen.
Idag har vi lärt ut dom vi är här för att träna, det gick jätte bra och dom är Skit duktiga ! Det roligaste var nog när vi lärde dom några sånger på gotländska, hahaha^^ Sjukt kul !


Astor

När jag kommer hem lägger jag upp bilder från helgen.

Yooo Maan nu går vi runt i solbrillor, mjukisbyxor och klockan är typ 22.00 här.

om 8 timmar

Nu har jag äntligen packat i ordning allt till Finlands resan. Klockan hann bli ganska mycket och jag räknade ut att om 8 timmar sitter vi på båten och är på väg mot nynäs.
Jag kommer förmodligen inte att kunna blogga under helgen, men skickar iväg något mobil-inlägg såklart =)
Detta väntar mig :
båten till nynäs, sedan buss till centralen, taxi till arlanda, flyg til Wasa (finland) skjuss till hotellet, på kvällen är vi bjudna på en föreställning.
Nästa dag börjar vi träna vid 10 tror jag, då vi har akrobatik och koncentrationsövningar. Nästa dag har vi eld kurs. Dom vi lär ut ska i sin tur lära ut andra barn i Finland i ett medeltids program.
Det är coolt att vi åker från finland 17 och komme hem 17, pga tidsskillnaderna. Sedan är det brottom mellan arlanda och cenrtalen.

Hoppas på en kul resa tillsammans med roliga kompisar :)
Ha det bra Puss Hej så länge <3


Eld trixar'n

Tjenna alla glada !

Idag har det varit skola, blev trotts allt nöjd med HK provet... Efter skolan gick jag, Emma och Kornelia till banken, efter lite om och men fick vi ut €uro iallafall. Sedan gick vi och köpte lite frukost till båtresan.
Vi gick i lugn och ro och bestämmde och tittade hasstigt på klockan, shiiiiit om fem minuter börjar träningen. Vi sprang hem, bytte om och far ner till Clematis för att ha eldkursen. Det gick jätte bra idag och vi gick igenom programet till kickoffen som är den 16:e maj !
Lite smak prov från när vi tränar...


ursäkta kvalliten, men det var oerhört mörkt och så rör det ju på sig...





Jag & Emma




 


Morgon pigg

godmorgon allesammans !
Är lite små stressad och skolan börjar om typ en halv timme. Jag hade ändå datan igång för att jag skulle skicka mitt arbete jag gjorde hemma.
Nu på första lektionen har vi Hemkunskap och vi ska få tillbaka proven... Jag ser inte fram emot det direkt, jag mådde skit när jag gjorde det och.... blääääääääää ! Aja vi får se hur det går :P

Ha en bra dag =)


Hei kaikki!

Hemma från Pax, en rolig träning där vi bestämmde vad vi ska lära ut i Finland. Vi ska dit på Fredag morgon, det är ju snart...
Iallafall så planerade vi lite och bestämmde kläder, packning och lite annat sånt där praktiskt ni vet :P
Imorron ska jag, Emma och Kornelia till banken också växla till €uro, vi ska också fixa lite tyg så att vi kan sy fast bokstäver på våra kläder så att det står P.A.X ; ) Lite sådär småprofsigt...
Nu har jag precis letat fram alla sånger som jag har på papper, det ska kopieras imorron.

Dags att packa lite och kanske hinner göra lite mer på svenskan sen,

ha det bäst puss <3



Hyvää Yötä, Nähdään Tapaamisiin! = God Natt, vi ses !
Jag måste ju börja vänja mig med språket :P
Och juste, rubriken betyder -Hej alla !


Lättnad

Just nu känner jag mig ganska lättad. Ganska så mycket lättad faktist. Det känns som att en stor klump av oro i min mage har försvinnit, efter att ha suttit där i snart 5 år... På tiden kan man säga men nu hoppas vi på bättre tider :) Klumpen är borta för tillfället men alla minnen finns ännu kvar !


snabb dag & Hiss

Dagen var kort idag, vi slutade liksom innan 12 ;O Vi fick dock beting som jag snart ska sätta mig ner och göra. Lite senare är det pax träning inför Finlandsresan.


Vi tar en snabbis Hissa som jag inte tänkte på i måndags !




    Catwalk Oatmeal & Honey - Schampoo från TIGI

världens bästa schampo, rekomenderas starkt av mig!





en dålig anledning är plugga

Idag var det skola igen då, dom flesta lärarna var borta på någon kurs så vi hade beting eller jobbade på eget ansvar nästan hela dagen. I Franska skulle vi egentligen ha läxa med 63 glosor +gramatik övningar till idag, jag frågade varför vi inte hade det eftersom att jag jobbigt nog hade pluggat på det mesta av det och då sa hon - "vad bra nu har du lärt dig en massa nya ord som du har nytta av i framtiden" Man bara, ÅÅÅÅhhh ! Vad trött man blir på att höra det från en lärare.

Efter skolan gick ett gäng och köpte glass, David den underbara bjöd lilla mig på glass och vi firade... ! Sen lurade dom kvar mig på stan p.g.a min dåliga anledning att gå hem var "plugga" så jag blev kvar på stan och vi gick runt i alla affärer och kollade igenom gotland sortumentet innan och utan...
Men sen gick jag iallafall hem och är nöjd över att alla matteläxor för dom senaste veckorna är klara :)
Blev jätte lättad över att pluggningen var över... tills Malin ringer och påminer om någon engelska läxa som är till imorron, ååååhhh shit va jobbigt :S


världens roligaste bok.....not !


Hissa&Dissa

Då är det time igen då ;)

HISSA                                             DISSA  
*gamlis grillen                                            *proviva shot blåbär/citron
                     
*Poi                                                                  *svininfluensan
                     

En anledning

Skolan igen då, tillbaka efter en hel vecka som sjuk. Jag tog en paus med skola och läxor då för att lugna ner mig lite men vadå lugna ner sig ?! Nu är jag tusen gånger mer stressad över allt och snart är terminen slut. Lovdagar efter lovdagar ploppar upp i almenackan och även denna termin är snart slut...
Det känns som att jag har en massa bortförklaringar och anledningar för mig själv varför jag inte behöver göra läxorna precis då, just nu är bloggen en bortförklarning, tyvärr börjar den bli klar nu och inga anledningar till att slippa läxan finns.
Eller ?! Jooo, juste Pax börjar om ungefär en timma, hahaha^^ sorry läxorna men Josefine har yttligare en anledning.


GAAAAARRRRRRDDDDDD ?!?!?!?!?!?!???!

Hissa & Dissa får ni efter Pax :)

skola

733221990b78b2665ab0c01141e85e3b.png

Kolla varifrån!

skola igen då... Just nu sitter jag på matten, måste räkna igen allt sen jag var sjuk och det går faktist frammåt :) Om en stund ska vi till roxy och titta på bio.


Sthlm-Uppsala-Enköping-Uppsala-Sthlm-Nynäs

Tidig morgon idag, runt 8 gick bilen mot Uppsala och vi lämnade av Wilma för trimmning. Vi åkte vidare till Enköping till min kusin Filip. Det var skönt att komma ut på landet efter storstads livet jag haft nu ett par dagar. Jag, Filip och Olivia sprang runt i skogen och kollade på gamla kojjor, lekte med Wicky och mycket annant. Juste jag måste berätta om Wii spelet, det är så himla kul asså ! Sedan hade hela famlijen innebandy tunering på laduloftet. Jag och Fille vann, SÅKLART  ;)
Sedan åkte vi tillbaka till Uppsala och hämtade Wilma, vi åkte också in till gränby centrum för att mina gladiatorsandaler skulle finnas där, men jag hittade ett par andra som blev toppen :D
Tillbaka till Sthlm och plocka ihop det sista, äta lite och blogga. Snart åker vi ner till Nynäs och båten som går tillbaka till gotland -,- suck*

Wicky vaktar gården !


Wiiiiiiiiiiiii

 
Kanin och hund hälsar                   söta Wicky                                                          


Fille helt otrolig klängapa ;)

  
Jag blev nyfiken på alla fordon


haha^^

Traktorkörare

0-2fc86a8d26e5ae0dbfa88bbe845b170a.png

Kolla varifrån!

Nu är jag på landet i Enköping hos kusin, Wilma är på trimmning i uppsala och vi ska snart hämta henne. Ikväll går båten "hem" till Visby igen...


shopp to you dropp

En hel dag på stan kan man säga, började när alla affärer precis öppnat tillsammans med mamma och Olivia. Sen anlände Malin till Stockholm för att shoppa i storstaden under dagen. Jag gick och mötte Malin och hennes kusin Elin. Vi gick eller jag menar sprang runt i HELA stan. Vi var inne i ... hmm det är omöjligt att räkna alla.
Jag var på först och främst på span efter avslutningsklänning och gladiatorsandaler. Jag hittade båda, men tyvärr fanns inte skorna i rätt storlek. Vi sprang runt i alla butiker fast nej.
Vi fikade i på Edelweis med paj, sedan hade Malin och familjen en buss att passa och jag gick hem.
Nu är jag helt slut och fötterna värker fast det var en otroligt kul dag. Snacka om -shopp to you dropp !


Den här skulle Malin gärna ta med sig hem
lägg märke till mig i spegeln, haha^^



Den ny öppnade  butiken lockade oss


Tillsammans på fiket


klänning

shopping

63cc36d9ce11e72708acc92ddcec89c4.png

Kolla varifrån!


Idag gick vi en tripp på stan, sen kom Malin till sthlm och vi och Elin gick och shoppa tillsammans. Bloggar mer när jag kommer hem. Puss


mobil test

19c538cc241624df9cf64e983e349a70.png

Kolla varifrån!

mobil test det är första gången jag mobilbloggar och hoppas på ett bra resultat.
 Jag och Wilma är nu ute på en kvällspromenix :)


överlycklingas i världen

Det här hade jag länge på... Äntligen fick jag träffa mina underbara vänner i Uppsala. Helt sjukt kul att få träffa dom igen ! Vi hade så himmla mycket att prata om och guuud vad kul det var :D:D

Först kom jag hem till Ida, sedan gick vi ut för att träffa lite folk. Vi gick förbi Lovisa och hennes kille och hälsade på :D
Ida hade ringt till dom andra så sen kom Liona, Fillippa och Christine. Vi satt i parken en stund och pratade, pratade och pratade. Sen kom Linus och Pontus skit kul att träffa dom efter alla år...
Vi åt lite på den gamla hedliga Gamlis Grillen, godaste som finns !
Jag och Ida gick till Jesper och Mattias och några andra som jag inte kännde till, fast alla är så sociala här ;) och som skulle spela fotboll som vi tittade på.
En dag men en massa kramande  och minnen<3

                    
Sjukt kul att träffa er igen girls <3             


Älskade Ida, saknar dej gumman <3          


Fotbollslaget som spelade,           



Vi gick förbi mitt gamla hus som låg i närheten, gud vilken nostalgisk känsla...
Det var som igår

Fullspäckat

Gårdagen var intensiv, först hem till mormor och äta min favorit mat, sedan åkte vi till LW och hälsade på morbror Fredrik, lite shopping fick vi också in denna dag i Västermalmsgallerian. Och sen var det ju Valborgsfirande på kvällen !
valborg var jätte mysigt fast kallt :P

Wilma kollar på elden vid riddarholmen på lagon avslånd


Idag är jag överlycklig, ska till Uppsala och hälsa på kompisarna där. Det ska bli så grymt kul !!!

RSS 2.0