ihoppackning

Imorron går båten hem till gotland igen *SUCK* Hem, hem till gotland, det kändes konstigt att säga, hem känns ju som stockholm nu ! 
jaja det är skola på måndag *suck igen* fast lite roligt ska det väl bli att träffa alla kompisar igen. Jag har ju inte träffat några kompisar på lovet eftersom jag var i stockholm. Fast på båten är det någon eller några kompisar som jag kommer att träffa iallafall.
Juste, proven som vi gjorde innan lovet ska vi också få tillbaka.
Vet ni !? jag har inte plattat håret på HELA lovet !!! Duktigt Jos ! Fast imorron måste jag det, tänkte göra det idag men... nepp. Jag hade fullt upp med att få reda på hjälm frisyren jag hade fått av all skidåkning, värsta rastaflätorna, INTE KUL ! (björn gustafsson)

Nu ska jag packa ihop dom sista sakerna, väskan börjar koka över när jag började att fylla på mina nyinköpta saker också...

Wilmas tur att shoppa

Efter en liten tur på stan och lite vila tog vi bilen till Bromma Zoo. Där inne får såklart Wilma också vara med och shoppa ! Wilma fick vara en liten prov docka medans vi provade olika kläder till henne. Det blev tillslut en liten hundjacka som passade super. Fast Wilma tycker nog att det är roligast att titta på kaninerna och marsvinen som springer runt i sina burar, eller roligast skulle det väl vara om dom inte var i burar... Tänk vilken panik det skulle ha blivigt då, usch vågar inte tänka tanken.
    

    
Wilma får prova alla möjliga kläder & prylar ! Undra om hon tycker det är lika kul som jag
tycker det är...!?   *bara jag får vara med så går allt bra*  [wilmas tankar]


Den här lilla jackan blev det iallafall, super cool ! med luva och fickor så att
hon kan bära sina bajspåsar själv. Nu kan det för en gångs skull få vara lite 
kallt så att Wilma får lite nytta av den också.



 

strax shopping dax

Vaknade av att Olivia kom in och sa att vi skulle på stan. Jag hörde ordet STAN och hoppade upp med en super fart. Klädde på mig, sminkade mig, åt frulle sen var jag klar. Fast då var jag tydligen först istället, dom andra var inte klara...
Tur det då hann jag fixa ett litet inlägg =)
Men nu börjar dom andra hinna ikapp så det är bäst att gå nu.
Ha det bra så hörs vi sen, vad som blev på denna shoppning tur.

Wilma, före & efter

FÖRE trimmning, mycket päls och lite hund.


EFTER trimmning, lite päls, mycket hund

Sötnosen, som är sötare än sötast  ♥

shopping och ännu mera shopping

Upp och hoppa, idag var det dags för shopping i huvudstaden. Jag, mamma och Olivia gick ner på stan, vi började på Klarabergsgatan med H&M, ginatricot och lite andra små affärer. Efter några timmar var det dags för en liten fika, det blev en muffins på American cookies i Gallerian. Nu vill jag inte se muffins på länge...

STOR eller vadå !?

Den nya Odd Molly affären stod näst på tur, Hummlegårdsgatan 13. Helt otroligt, det var kläder på två vånigar, bara Odd Molly, vilken dream.
        


Den nya Odd Molly affären

     
Jippie, jag kom faktist ut med en liten kasse

Malin, hoppas du inte blir fööör avundsjuk nu, det dröjjer nog inte så länge tills du också är där !

Sedan fortsatte vi vid Hamngatan, Norrmanstorg, Sturegallerian, och Biblioteksgatan + en massa små tvärgator.

Dagen slutade med ganska många påsar och saker
med kläder, skor, smycken och presenter !

Nästa hållplats -Uppsala

Nu har vi suttit och bilat i timmar, hur många ?.. hmm, ska räkna, 1,2,3,4,5, shit andra handen också, 6,7. Oj, fast då var ju Norge rasan också medräknad och den traditionella pausen i Borlänge, vid Max. Men ändå är vi inte framme än, just nu är vi strax utanför Sala enligt raporterna från framsätet. Vi ska också förbi Uppsala för att hämta upp lilla Wilma. Jippie, hoppas hon har haft det lika bra som oss, och fått leka av sig lite med sina westie kompisar/syskon. Sen blir det slut stationen -Stockholm.

Resan i Sälen har varit UNDERBART ! Det var så kul, med riktig snö och skidåkning och bara mys pys med famlijen. Tack mamma & Olivia för super fina dagar !
 Ändå är inte lovet slut och dom sista dagarna blir i Stockholm ♥

Konsten att hitta till Norge

När vi hade lämnat tillbaka nyckeln till stugan var det alldeles för mycket tid över för att vara oss. Så vi tyckte att det skulle vara kul att ta en liten tripp till Norge. Vi tog fram kartan och tittade, enligt karta var det bara en liten bit, typ en 20 minuter eller så. Vi satte kurs mot Norge och vi åkte och åkte, ibland kom det någon skylt  med en ort som inte änns fanns med på kartan. När vi kom till en liten by stannade vi och frågade,
 -Var ligger Norge ?
Dom sa att vi skulle vända. Så gjorde vi och till slut så hittade vi Noge !
Det var jätte fint där med berg och dalar. Sen skulle vi hitta hem till Sverige igen, vi letade efter väg 25. En vägslylt, YES ! riksväg 25, YES. Den ledde oss tillbaka till Sverige. Puh, med dom där hala vägarna utan skyltar kunde det ha slutat hur som helst !
Våran beräkning på 20 minuter blev till slut 2 timmar...

Vi hittade dit iallafall...

Den "korta" vägen

Den efterlängtade skylten.

Morgon åkaren

Igår var inte det sista åket, eller iallafall inte det sista längdåket. Hur gick det till liksom... Jo, klockan 7 väckte mamma mig och Olivia och sa att vi skulle ut till längdspåret. *gäsp* jaja, det var bara att packa upp skidkläderna igen och hoppa i dom då. När jag tittade ut snöade det för fult och det hade även gjort det hela natten så det hade hunnit blitt ungefär 2 decimeter snö. Men det hindrade inte oss inte !
Med mig i täten lyckades vi komma ner till spåren, och vet ni !? Dom hade gjort spår ! Och klockan var inte änns 8, helt otroligt. Vi var nästan dom första som åkte i dom precis ny gjorda spåren. Det var nästan ännu häftigare än igår, dock så var det snöyra, fast med mina skidgasögon gick det super !

Här är jag absolut först i spåret !

Även skatespåren var nygjorda och jag fick sprall i benen
och åkte lite fristil också, kul som tusan.

Sista åket

Även idag blev det ett litet eftermidagsåk, det blev som tidigare idag vid Högfjället. Lite tråkigt att det var sista åket, fast lite skönt också med tanke på all träningsvärk och rammelvärk jag har. Jag var otroligt trött då efter en heldag med både längdskidor och slalom på förmidagen också, så jag trillade omkull lite då och då faktist !
Sen tog vi en liten tripp till Sälen byn för att hitta en choklad affär som inte existerade, eller den hade typ lagt ner för några år sedan...
Nu är det mys pys i stugan som gäller, och lite städning =(
eftersom vi ska åka hem imorron, eller hem då menar hem till Stockholm.

ännu mer skidor, fast på längden

Man kan inte ha varit i fjällen utan att åkt längdskidor ! Sååå, jag och mamma satte på oss "utrustningen" för långfärd fast än att både mamma och jag hade träningsvärk i hela kroppen så lyckades vi ta oss runt spåret. Det var en skidupplevelse jag aldrig glömmer, det var värsta drömmen att få åka i dom där fina spåren.
Underlaget var lagom, snön hade kommit för någon dag sedan och det hade inte blivigt isigt heller, så jag behövde inte änns använda klistervallan, den rosa burkvallan passade perfekt !

Jag i skidspåret

SUPER fina spår !!!                                                   mina finfina skidor får också vara med.

Swix, VR50 violet (+1ºC) - (-5ºC)

Allt är fint


Hemmafjället

Idag skulle vi pröva på att åka lite skidor vid det fjället där vi bor, vid Högfjället. Det är ungefär 100 meter till närmasta lift från vårat lilla hus.
 Backarna här var iallafall väldigt roliga, det fanns inte lika många att välja mellan om man gämnför med dom i Lindvallen & Hundfjället, men dom här backarna var precis dom man vill ha.
När vi kom var backarna helt ny pistade och perfekta att åka i !

En pistkarta över högfjället, utritat var vi bor.


Lindvallen

Efter skoterturen åkte vi hem och åt lite sedan var det bara tillbaka till backen igen. Fast idag åkte vi i Lindvallen, ni vet med den omtalade snögubben på toppen av en av backarna. Vi var också med på kvällsåkningen även idag. Sedan fick vi pröva på lite offpist också, inte för att det var meningen men... vi hade parkerat bilen lite längre bort på fjället, men med en liten tur genom den kolsvarta skogen hittade vi bilen tillslut.
Väl hemma igen blev det lite bastu !

jag och olivia vid Lindvallens snögubbe

Ovanför molnen

Nu har jag precis kommit hem från en 2 timmar lång skotertur. Det var så jä**a coolt och det var jätte kul !
Vi kom dit vid 10 tiden och vi fick reda på lite skoter info, sedan satte vi oss på skotrarna och körde för fullt. Jag satt bakom "ledaren" eftersom Olivia åkte bakom mamma, och så var det 16 års gräns för att få köra skoter...
Ganska skönt att få åka med någon som hade koll på hur man gjorde, dessutom gick det lite fortare :P

Vi hade första stoppet vid Lindalens fäbod för att få en liten fika paus för de som ville. Sedan satte vi fart upp till fjället, vi åkte 1 000 meter upp och var på Sälens näst högsta topp. Vi var ovanför molnen, liksom jag såg över dom !!! Man kännde också det kalla klimatet där uppe. Men som tur var så var det inte nordanvind så det var inte en farlig vind ! Men när man åkte ner från toppen blev plöttsligt -5° c varmt !


MEN, jag fick faktist också prova att köra ! Vi åkte till ett fält där jag fick köra ! Det var så himla coolt och det var en upplevelse jag absolut vill göra igen !


Jag som provkör

Utsikt från toppen

Kvällsåkning i backen

Det blev en fin, fin åktur i backen ikväll. Vi åkte om, och om igen. Jag blir inte förvånad om jag får träningsvärk imorron efter all den här åkningen...

Kvällsbild från Hundfjället.

skidor for life !

Vaknade och undrade var jag var och kom på att jag var i Sälen. Jippie, skidor idag. Vi packade in skidorna i bilen och åkte till Hundfjället, vi började med att lösa ut liftkorten. Sen var det bara full fart som gällde ! Vi tog första bästa liften upp till toppen, det var ett tag sedan jag stog på ett par slalomskidor men efter några åk svichade jag ner för backarna !
Efter ett tag gled vi in på det så kallade "våffelstugan" där fick vi i oss lite energi och sedan fortsatte vi att åka...!

Jag i Funpark


Min nya idé hur man har stavar när man åker knapplift ! ..smart !


finfin utsikt från liften


Vy åvanför fjällen, utsikt över bergen, även en bit från Norge.

Nu har vi tagit en liten lunch paus och ska snart iväg igen till Hundfjället, det är kvällsöppet idag så det blir en liten kvällstur i slalombacken. Det är SÅ KUL !!!

Framme, äntligen !

Efter en låååång dag i bilen så var vi äntligen framme ! Det är meter hög snö här och fortfarande faller det snö för fullt.
När man åkte upp på fjällen kännde man hur man fick lock för öronen, fast nu är man vant sig.


Det första man fick göra var att skotta fram ingången.


vadå, coolast prylar eller vadå !?


utrustad & klar


all skidutrustning klar ! nu är det bara spåren kvar...

mot sälen !

Nu sitter jag i bilen på väg mot Sälen ! det ska bli så himla skönt att komma till den  "riktiga" snön. Vi har just tagit första stoppet i Borlänge som är en tradition. man stannar vid Max resturangen och äter hamburgare. nu har vi ungefär åkt halva vägen och det är nu exakt 17 mil kvar, (åkte precis förbi en vägskylt)

olivia är fotagraf och fotar allting som  är "intressant"


favvo platsen efter timmars bilande igenom Svealand


Visst var det snö från början, men det blir bara mer och mer. JIPPIE =)

nu ska vi hjälpas åt att läsa kartan...

Melodifestivalen

Med ett litet öga sitter jag och tittar på melodifestivalen...
imorron blir det Uppsala för att Wilma ska få träffa sina hundkompisar och syskon. Hon ska även bli trimmad,  ungefär som att bli klippt. Det behövs ! hon ska också få vara kvar där i några dagar. trevlans för henne =)

SÖÖÖÖÖTIS

västermalmsgallerian

När jag väl hade vaknat så var mamma och Olivia redan på stan, ganska skönt.. då fick jag sova länge =)
jag och mormor åt lite frukost, eller jag gjorde (dom andra hade redan gjort det) sen fixde vi oss iordning och gick en sväng till västermalmsgallerian ! Det är bra med den gallerian för där får man ha med hundar, så även Wilma fick en liten shopping tur !

västermalmsgallerians ingång

huvudentrén på fridhemsplan, kungsholmen

här får även wilma och alla andra hundar vara med att shoppa

fleminggatan


de två tornen som kallas "kungen & drottningen" som ligger
nedanför grubbensringen gick vi föbi också !

Nu är det dags för semla som mormor precis har gjort !

STHLM today

Nu har sportlovet börjat, jag och familjen tog båten till Stockholm. så nu sitter jag här i lägenheten hos mormor på kungsholmen. Den där härliga stadskänslan fick man redan när man såg alla upplysta byggnader och broar när man kom in i stockholm !


ikväll var globen rosa =) (jag har tagit bilden genom bilrutan)

Nu väntar 9 stockholms dagar, fast alla dagar blir ju inte just här...
gud vad skönt att komma ifrån den där ön ett tag !


sista dagen

...tills det blir sportlov !
gud vad skönt det ska bli, idag är det inte så många jobbiga lektioner heller.
men måste skynda mig, ska möta Malin om 5 minuter.
hejdååå

min lilla napp

vet ni vad ?
jag tror inte jag skulle ha skrivit mitt inlägg om att jag somnade på lektionen, för nu vill mamma att jag inte ska ha bredbandet efter 22 om det är skola dagen efter! stackars mej säger jag bara !!! men egentligen är det kanske bra med tanke på att skolan är så viktig och annars kan jag sitta uppe hur länge som helst och inte kunna sova sen. så kanske blir bättre =) vem vet, men nu känns det lite dystert. men vi får se hur det går...


"min lilla napp" som dom andra i familjen kallar den.

heating pad

Nu sitter jag varmt och skönt framför datorn, värmen kommer från min födelsedags pressent av mormor. en värmedyna eller "heating pad" som den kallas. man kan ställa in hur många grader man vill ha och så har den en inbyggt timer som gör att den stängs av efter 90 minuter. smart och skönt  =)

heating pad

sömntutan

denna lååånga skoldag hade en  No lektion mot slutet, vi fyllde i bius dokument om hur No:n och matten hade varit under terminen. sen var det lite uppgifter om en film som vi hade sett för några lektioner sen.
men vi ni vad som hände ?! joo, jag hade lite ont i huvudet och modde lite dåligt, så jag la huvudet på bänken. jag hörde alla som små pratade och diskuterade, men så vipps hörde jag bara mina egna andetag, då hade jag somnat! på en lektion ! men som tur var så tror jag att inte så många märkte något.
juste, jag hade dom sista Franska proven idag också, det gick faktist bra, eller jag vet ju inte vad jag fick men det känndes liksom bra =)

Afrika*

en liten miss i förra inläget var det, den coola akrobaten kom från AFRIKA, inte australien... hihi.
men han var iallafall sjukt duktig, han gjorde bakåtvolter, framåtvolter, gick på händer och mycket mer han var helt otrolig!!! han kom som sagt från Somalia i Afrika* så han kunde inte svenska men som tur var hade han med sig en tolk .
Nu är det dags för lite franska pluggning, det sista provet äger rum imorron så det är bäst att vara förberedd !

movie & happy day

idag så tittade vi på Mamma Mia filmen på Svenskan och Engelskan, riktigt bra är den. förutom att man kan lite för mycket utantill... !
vi fick också tillbaka matteprovet idag, och det gick väl helt hyffsat faktist : )
snart är det dags (dax) för pax, haha, dAX för pAX det rimmar ju =) idag kommer det en akrobat från Australien som ska ha träning med oss. jag kan ju berätta mer om det efter träningen vett ja ; )
nu ringer jag runt till olika pro platser som verkar vara intresanta...!

prao panik

om två dagar ska vi ha bestämmt vart vi ska praoa, och vet ni ? jag har inte bestämmt vart jag ska praoa någon stanns !!!
det kallar jag lite panik, jag har bara skjutit upp det hela tiden. ni vet det vanliga:
-tar det sen, tar det sen ! det blir inget sen... då blir det som i mitt läge man har hur länge som helst att bestämma sig på ändå letar jag prao plats som en galning dom sista dagarna !
men jag kan ju tyvärr inte skylla på någon annan än mig själv i det här läget... !
men lungna puckar, jag komme at fixa det, annars har jag reservplaner.

ny design ju !

jaa som ni säkert har märkt så är min blogg lite ändrad sen igår...
jag tyckte det var dags för något lite "gladare"  jag fick lite klagomål på min andra design om att den var lite "ledsen" och det stämmer ju inte in på mig iallafall ! nej, så nu hoppas jag alla är nöjda. till och med jag är nöjd : )

film juryn

idag, tisdag börjar med lite idrott. vi lekte en massa lekar, inte så kul... vårat matte prov var inte rättat till idag :( imorron kanske !
sedan skulle vi ha svenska, då skulle vi bestämma en film som vi ska se på svenskan och engelskan. alla kom med idéer om sina favoritfilmer och alla bara pratade (skrek) i mun på varrandra, tillslut sa våran lärare att tjejerna skulle få bestämma. så vi tjejer, eller rättare sagt jag och malin blev det, gick och skrev några filmer på lappar som vi sedan skulle lotta om.
hur lätt är det att bastämma en film som ALLA i hela klassen kommer att tycka om !? jo, omöjligt, alla tycker ju olika dessutom.
men, men.. min idé om Mamma Mia tycks vara okej för dom flesta så vi får väl se den då ! jag tycker iallafall att den är jätte bra =)
väldigt öppen för idéer om ni vet någon bra film för en hel klass !!!!

Mamma Mia filmen

hissa & dissa

då var det måndag, och det betyder Hissa&Dissa time =)



HISSA                                             DISSA  
*kompisarna                                          *förkylning
          
ställer alltid upp och är världsbästa        alla dumma virus !
*att fylla år                                              *slask
         
ovanligt kul i år                                           det ska vara snö eller inte, inget mittimellan
*kubb vm                                                     *Beck
             
viste inte att det fanns fören igår faktist      brukar vara skit bra, fast igår var det
                                                                           segt och massa onödiga klipp

            


kort men intensivt

trotts min förkylning gick jag till skolan ändå... det skulle vara jobbigt att missa 2 prov, dessutom så skulle vi ju inte gå så länge heller eftersom att slöjden var instäld.
men proven gick iallafall hyfsat bra, det började med 3 olika franska papper sen hade jag 5 minuter på mig att gå till nästa klassrum där vi skulle ha engelska prov ! jag var så nervös att jag knappt kunde skriva mitt namn på pappret.
juste ! grattis Robin, 15 år idag !!! han fick lik som jag fick, höra på klassens kör till ja' må han leva.
sen så var skoldagen slut och mina nerver får slappna av en stund, till imorron, då nästa prov kommer !!!
usch, nog pratat om prov på ett tag nu...!


dagen lilla outfit idag var min tröja jag fick av Malin i födelsedags present !

Beck

om några minuter börjar Beck, dags att gå från datorn till Tv:n. jag har gjort lite läxor nu, vi ska ha en massa prov imorron :/
och jag som är så förbaskat nervös för prov. imorron ska jag gå i skolan till 11.50, på dom timmarna ska vi hinna ha 2 prov!!!
imorron blir det hiss&dissa igen också ! något att se fram emot :)
god natt, önska mig lycka till med alla proven ♣ nu börjar Beck...

dagen efter...

..tyvärr mår jag inte så bra.. :( det är för att jag är lite förkyld, inget annat !!! malin sov här inatt, vi somnade efter att ha legat och tjejsnackat lite en stund. wilma fick så klart också vara med ;) idag hade vi tänkt att åka lite pulka men alla är som jag lite små förkylda så vi tar det en annan dag.
nu ska vi fixa lite lunch, ha det bra ♥


lyckligast i världen

festen igår blev mer lyckad än man kan drömma sig om ! alla super fina kompisar, presenter överraskningar... helt otroligt, det finns inte ord för hur lycklig jag är som har sånna fina kompisar !!!
här är lite bilder från gårdagens party...


det var inte bara paketen som var fina, inslagningen också !

alla fina vänner

SKÅL allesammans, {många att skåla med }

vet ni vad jag fick i present ?!
- EMMA !!!
dom hade slagit in henne i ett paket och gav det till mig, det är bara fantasin som sätter gränser...!

livrädd efter att ha fått en upphoppande emma i paket !

söta Malin med lockar också.

lilla Kornelia på gladaste humör =)

stackars emma, råkade hälla upp kolsyra som inte hon kan dricka...

coolingen Diana^^

Nina står här och håller ett oförberätt tal, tackar ;)

min egengjorda tårta :)

ALLA fina presenter !!! så jä**a fina.

tack för en jätte rolig kväll

inte länge kvar...

...tills party party party... !
japps, om ungefär en timmer kommer dom, så jag ska nog inte sitta här mer, dags att fixa mig själv och maten ;)
 bilder kommer väl imorron, =)
...jag börjar känna mig lite snuving :( inte KUL !!!

juste, vi funderade på att åka till kinner stugan och åka pulka imorron =) najjs <3

ha en bra alla ♥- dag !


TACK alla mina blogg läsrare, ta till er ! ni som läst min blogg, komenterat....
ha en suuuuper fin dag, alla ♥


hemligt

nu håller jag på med lite hemliga saker tills imorron. sorry att jag inte kan berätta men det skulle ju inte bli så lyckat om gästerna fick reda på det... det får jsg avslöja imorron =)
jag har ett haft öga på Let's Dance också, med lite födelsedags fika som var ny bakat, mumms <3

tack för alla fina inlägg kompisar ; )
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

födelsedagen

dagen har varit super skoj =)
alla finfina nära och kära har varit så gulliga men alla grattulationer  ♥
tack för alla ja' må hon leva också !!!

imorron är det lördag och skola, hur går det ihop sig ?!
joo, vi ska ha lördags läsning i skolan, då alla föreldrar & syskon kan komma. mamma jobbar då men olivia ska följa med  =)
nu blir det lite födelsadags fika, puss&kram

grattis mej & mamma

idag, fredagen den 13 februari fyller jag och mamma år. två flugor i en smäll kan man säga.
på morgonen blev jag väckt av "ja' må hon leva" och en egen komponerad låt av syrran. TACK TACK !!!
och MALIN, tack för det fina inlägget på bloggen, www.millymalin.blogg.se ! <3 det var super fint skrivet...!


den som skrattar sist skrattar bäst

*sorry att jag inte skrivit fören nu men blogg.se har krånglat igen*
ikväll iallafall, när jag och mamma var ute med wilma så gick vi på en av dom smala och hala gränderna i innerstan. mamma tappade fotfästet och vipps så låg hon där med fötterna i vädret, hihi, jag kunde inget annat än att skratta...!
fast så fort jag vände ryggen till så kände jag en isande snäboll i nacken. då hade mamma startat ett snöbollskrig, sen kom båda hem helt nersnöade...

ikväll annras då har jag fixat lite till festen, och juste ! lärt mig tears in heaven på gitarr, eller lärt och lärt, håller på att lära mig kan man säga...
och vet ni an annan rolig, cool, märklig, häftig sak ? om 1 timme 1 minut 8 sekunder fyller jag år.... sista timmen som 14 åring !
-det känns... bra...!


är det inte underbart ?!

igår började det lite försiktigt att falla ner små snö flingor. inte trodde jag att det skulle bli kvar inte ! som vanligt trodde man ju att det skulle komma lite snö som bara skulle bli tö och slask, men nopp. snön ligger kvar och det är nu någon decimeter snö utanför =)
tänk om man kan åka skidor i helgen !!! vilken födelsedags present det skulle bli !

prov, prov och åter prov

 français
 english
 matte

jag + prov = Blää
vet jag att vi ska ha ett prov blir jag är jä**a nervös ! det är seriöst inte kul...
och imorron vet jag att vi ska ha prov, på måndag, på tisdag och på torsdag också.. ! SHIET !
jag vet att jag kan allt men ändå är jag så larvig. jag är också nervös för jag ställer så höga krav på mig själv, får jag likosm G, vill jag ta självmord...nej, skojja bara. men nästan så känns det, och det kan bara jag själv ändra på...!

men en sak är säkert, det blir inte bättre av att jag inte sover... så JOS hopp i säng nu !
- ska bara...
- inget "ska bara" bumms i säng, NUU!
- okej då, god natt bloggisar <3

...bara sticka lite :P

party fixaren

som sagt så ska ju jag snart fylla år.. och då är det ju såklart att man ska ha en liten fest för dom nära och kära på lördag, och p.g.a att vi har någon "lördags läsning" i skolan på lördag bestämmde jag mig för att ha den lilla festen på lördagen istället,.. annras kan man inte sova ut nästa morgon !
så medans syrran hade ridlektion åkte mamma och jag och handlade lite MYCKET till festen. vi kom ut från affären med hela vagnen fyllad av Gosaker !


stick beroende

efter våran sy slöjd idag tog jag och alla andra med sina arbeten för att jobba lite hemma. dessutom så ska vi vara lediga nästa slöjd lektion.
på rasterna satt vi som små tanter och hade stick junta, alla andra som gick förbi i korridorerna tittade konstigt på oss, som om dom aldrig hade sett någon som stickat förut.. okej dom kanske inte hade sett någon i korridoren som stickat förut på sin rast liksom, men är man stick beroende så är man ! men det är faktist KUL !


oändliga arbeten

som jag sa för någon dag sen så tog jag hem mitt stick arbete för att extra jobba lite hemma. jag håller alltså på med en hund tröja. jag är nu på kragen och det känns som att jag har hållt på med den i en oändlighet, men lite framsteg ser man iallafall. tur det ! fast det är otroligt kul faktist, kanske att jag ahr gett mig in i något för svårt men det tänker jag klara !

vid sidan om min stickning håller jag på att kolla upp en prao plats, det är inte det lättaste, min första plan sprack och jag är nu på nya äventyr efter en annan.

puss&god nattis<3

dagens klädsel& sysslor

  • jeanslegins, MQ
  • vitt linne, koppartrans
  • vitt underlinne, MQ
  • tjocktröja, henri lloyd


about today...

den här lilla dagen började med idrott, fast jag var inte med så mycket p.g.a mitt dumma knä... =(
på matten tränade vi tills provet, som vi ska ha på Torsdag, om algebra& ekvationer ! idag hade jag lååång dag, vi slutade med elevens val, då pluggade jag till alla andra prov vi ska ha nästa vecka... usch, fy blä vad jag hatar prov. jag är den som blir så Jä**a nervös att jag inte vet vad 1+2 blir typ... vi får se hur det går.
nu sitter jag och planerar till min födelsedag som är på Fredag. nice. 15 år !


prominix

så var det måndag igen då...
dagen har gått bra, vi har gjort... hmm, vad har vi gjort... Joo! fortsatte på min stickning, viket gick sådär så jag började om på hela alltet och tog hem det för att jobba lite.
sedan skulle mormor fara hem till huvudstaden, så vi åkte och lämnade av henne vid terminalen. idag var det PAX igen då... jag hade ont i mitt dumma knä så jag satt brevé och hjälpte till... inte det roligaste men...
jag och wilma gick en mys pysig promenad idag vid strand promenaden, här är lite finfina bilder från vår finfina promenad:

 
utsikt över havet och hamnen

strand skvalpet, längtar till att bada...

mysiga innerstaden


hissa & dissa

hejsan alla gladingar =)

idag hade jag tänkt att prova på något nytt, det vill säga: Hissa & Dissa ! jag hade tänkt att göra det varje måndag hedan efter, då har jag funderat över föregående vecka och kan då hissa & Dissa om veckan som varit. hoppas ni glillar det !

vekans Hissa & Dissa kommer här :

HISSA                                             DISSA  
*gitarren                                            *melodifestivalen

             
*wilma                                               *prov
            

Felicidades Mikaela

grattis Mikaela !
idag har lilla gumman blivit 15 år,
hoppas du har haft en bra dag !
STORA kramar från mej ♥


helig dag

efter en kall morgon i stallet var det dags föe yttligare ett konfirmations träff i Terra Nova Kyrkan. först  satt vi och var med på en gudstjänst, sen hade vi samling med gruppen. vi pratade om liturgiska färger och hur en gudstjänst är uppbyggd.
visste du att !?
vitt

renhet, helighet, oskuld
används vid glädjehögtider

rött

eldens, blodets och kärlekens färg kan även vara Guds färg som symbol för Guds kärlek används vid Pingst och martyrdagar

grönt

vårens och hoppets färg
används då ingen annan fäg används

violett

ånger, bot och bättring, används under bot- och fastetider

blått

himlens och havets färg det överjordiska, gudomliga, trofastheten. Den kan vara Kristi och Marias färg används ibland istället för violett

purpur

kunglig makt och gudomlighet

gul
vissnandets färg, det ondas, förräderiets, falskhetens och avundsjukans traditionella färg. Men gult är även guldets och den mogna sädens färg. gult liknar guld och symboliserar därför i dessa sammanhang det eviga ljuset, Guds härlighet och makt.

sorgens och dödens färg
används vid begravning

guld

betyder överjordisk storhet, himlen användes förr som bakgrund på bilder av heliga personer men kan vara tecken på yttre prål


*super* duktig

idag gick jag upp tidigt som tusan, för att vara söndag då. typ vid 8 ! olivia skulle vara med i en hopptävling idag, i rävhagen. jag och mormor gick och tog första parkett på läktaren medans olivia anmälde sig och gjorde i ording hästen. idag skulle hon hoppa med Super, det är en jätte söt och liten häst.
jag var förste filmare med videokameran !
olivia och super var det 6:e ekeparset och dom var SUPER duktiga, dock 8 fel på vägran (eg. 2 vägran, men i häst språk är 1 vägran 4 fel ), men olivia höll sig kvar och klarde reten av bana gallant !


olivia&super. foto:moi

var är du ?

den heliga, traditiolella och legendariska melodifestivalen har nu varit. tänk att dom alltid ska försöka göra programet nytt och frächt, ändå blir det bara värre och man fattar ingeting. liksom det är ett sång program, inte ett mode program som går ut på att man ska byta kläningar mellan varje låt. Det tog över hela programet.
 låtarna då...  dom tänker jag också klaga på ! först har vi en uggla som inte kan sjunga, sen har vi två tjejer och en bög som lever på 80-talet... inte så konstigt att vi från sverige aldrig kommer någon vart i eurovision song contest, det skulle rent av vara pinsamt att skicka iväg kvällens bidrag till Moscow (där det ska vara i år)
och det värsta då ! var var BJÖRN GUSTAFSSON ?
förra året var det ju det som var hela programet, melodifestivalen utan björn och Look= nada
okej....nu kanske jag överreagerar lite, det kommer säkert att gå över... bara lite besviken !

jogging

idag tog jag tag i träningen, på tiden kan man säga ! men,men, bättre sent än aldrig som man brukar säga...
nu blir det lite myspys framför Tv:n, det är ju melodifestivalen nu! och i dagen program ska Scotts vara med, då blir iallafall mamma glad !
moi        
(ville inte vara med på kortet)mamma

hjärntvättad

jag sitter och lyssnar på mitt Franska band, det gör en helt gelen efter ett tag...! fast man lär sig ju...
nästa vecka ska vi ha ett muntligt prov, då jag och dom i min grupp ska spela upp en "teater" när man är på en resturang. vi ska också kunna hela dialogen utantill ! så det är bara att plugga på.
ha det bra så får vi se vad jag gör resten av denna dag sen puss hej <3


gitarr provet

vem klarade det ?
vem fixade det ?
vem är bäst ?
vem fick en ros ?
vem hade gitarrprov ?
vem fick MVG ?
svar: MOi

det är sant, idag hade vi det omtalade gitarrprovet ! men det gick väl bra ! typ... MvG. woho =) dom andra var också jätte duktiga, Nina som varit sååå nervös, som till och med kom till mig i morse för att träna på min gitarr, fick G+ !!! grattis Naine !
efter skolan gick jag och malin hem till mig, på vägen gick malin in i en affär, jag stod utanför och när hon kom ut hade hon en inslagen blombukett. och vet ni, hon gav den till mig ! som inflyttnings pressent, tackar söta Malin ♥

den fina buketten med en röd ros och brudslöja

fredagens underhållning på matte lektionen

vi hade 2 timmar lång matte lektion idag, i slutet fick vi lyssna lite på musik på Youtube. skoldagen avslutades av det här lilla klippet. 
I klippet är det en i min klass.

ny design

jag tyckte det var dags att byta design, lite trött på den andra med alla färger. nu blev det lite mer vår av det hela. lite dyster kanske..men,men det blir bra så länge !
hoppas ni gillade den ! <3
xxx




kaffe glass

kvällsfikat idag blev en glass som mamma tyckte verkade jätte god. men när jag läste på förpackningen var det med kaffe smak ! Usch ! aja, det är värt ett försök, men bara doften sa STOPP ! glassen fick mamma, och jag gjorde josefine's onyttiga special, eller jag har aldrig gjort just den förut men... god blev den ! det var med marsmalows, choklad och kex. snacka om snabba kolhydrater där liksom.
resten av kvällen blev med en gura i fammnen, även elgitarren fick komma fram ett tag. jag lärde lilla syrran lite låtar också som hon är lite stolt över att hon kan.
en liten tråkig nyhet då... jag höll på att skriva på min engelska, och helt plöttsligt så var den borta, puttsväck liksom...
som tur var hade jag sparat den på ett annat ställe, men ändå försvann ungefär ett A4. stackars mej, nu måste jag skriva om allt igen...
goood nattt, sov sött


att övervinna rädslan

idag har vi haft en liten slappar torsdag, vi har haft hyemkunskap- då vi lagade mat och sen åt upp den=soft, NO- med film=soft, idrott- med bad, igen...=soft, svenska- med en lek= soft
=dagens resultat SOFTAR DAG
när vi badade fick vi lite "fritt" och vi fick göra lite vad vi ville. då tog jag med min modighet och klättrade upp på den branta stegen, upp till 5:ans trampolin ! dom i klassen hejade på och... moi... GJORDE DET ! tog ett steg ut i luften och flög ner 5 meter, då vattnet kom, sedan upp. vipps och jag hade övervunnit rädslan från trampolinen !
nu är det dags för lite pluggande då... juste, gitarr prov imorron =)   wish me good luck ♣


français soir

på pax var det helt okej, vi gjorde matt övningar och lite styrka.
när jag kom hem satte jag mig med franska läxan, som var att skriva rent våran dialog, den blev klar iallafall =)
sen blev det lite frans vitmögelost som topping på det hela. Brieost alltså...
den mysiga kvällen fortsatte med lite gitarr spelande och att jag inte orkar sova som vanligt då...!

brie
en sak som stör mig är, att nu ska alla kompisar gå på stan och tissla och tassla bakom min rygg! jaja, jag vet att dom gör det för att jag fyller år om någon vecka. fredagen den 13...OTUR  nepp, det betyder TUR har jag bestämt nu !
det blir väl kul och lite spänande att få reda på vad dom tisslat & tasslat om i flera dagar !
dags att sova nu jos!!!  god nattis<3


sthlm's besök

ännu en dag i livet har nu gått... och jag gjorde det till en bra dag, eller helt okej iallafall.
idag har vi fortsatt att jobba med våra USA stater och stickningen, och då har jag börjat med ett omöjligt uppdrag ! nu håller jag på med 5 stickor samtidigt, som eventuelt i slutet kommer att bli en hundtröja till Wilma ...vi får se hur det går med den sen =)
vi hade också någon slags "tävling" som heter teknink 8:an, det var en massa frågor, och jaa... det gick väl si sådär kan man väl säga :P
när jag kom hem hade mormor kommit ner hit till oss på gotland för att hälsa på och check it outa huset  !
vi fikade lite med semlor också, mummmms.
jag kom precis hem från en promenad med wilma, jag var kallt som...baraden ! vi gick vid strandpromenaden och botaniska trädgården. snart är det dags för pax också, vi ska träna i s:t hans idrotts sal.
ha det suuuper =)


fikat

mitt i min och ninas gitarr lektion så ringde david och bad desperat om att vi skulle komma och fika på hedbergs med honom och Diana. mer än gärna gick vi dit och hade en otroligt rolig och mysig stund.

nina och david tillsammans kan alltid bli en risk när det
gäller diskutioner och argument. men idag gick det iallafall
ganska bra! ♥

morgon pigg

imorse skulle Malin komma för att titta på mitt rum och hus. så igår kväll och natt tog jag i uppgiften att packa upp min saker, och vet ni ?! nu är ALLA kartonger uppackade och alla mina saker är placerade på sin egen lilla plats !
men innan skolan så kom malin hit iallafall, sen gick vi tillsammans till skolan. idag var det en lååång skoldag, med ett vanligt tisdags schema. vi fick lyssna på Dians skiva som hon hade spelat in också, och hon är så sjukt grym så det finns inte ord för det ! sen höll vi på till 15.30, men vi fick gå lite tidigare om vi ville fast jag och några andra stanade kvar och små pratade lite...
sen skulle Nina hem till mig och så skulle hon få öva lite till gitarr provet.

DAGENS VILL ...

DAGENS VILL HA: tandsmycke        
DAGENS KLÄDSEL: blå Henri Lloyd tröja m. wesc jeans
DAGENS FRISYR: lockar
DAGENS LÅT: here comes the sun
DAGENS PLANER: packa upp kläderna ur kartonger
DAGENS SAKNAD: ida
DAGENS MISSLYCKANDE: virkandet
DAGENS DROG: mjölk
DAGENS HUMÖR: över trött och glad
DAGENS CITAT: "vilket jävla liv" 
DAGENS ROLIGASTE: södermaland rut & södermaland knut

annars idag då... vanlig måndag som började med franska, vi gjorde klart våran dialog idag. jippie.
sen skickade vi in våran uppfinning till finnupp och hoppas på det bästa =) på slöjden fortsatte vi med virkning, jag typ gjorde ett eget mönster.
ha det bra !

*gäsp*

lite nytta har jag gjort, 2 kartonger av mitt rum är upp packade faktist ! Pausen blev framför Tv:n, det var inte meningen att jag skulle sitta där så länge... men det bästa man kunde hitta på "alla" kanaler var typ backhoppning och curling, bara det gjorde en gäspig likosm...!

...1 timme senare, vaknade jag av att min nacke dunkade av ömhet, som ni förstår då hade jag alltså somnat framför Tv:n, bara sådär liksom. det är nu man börjar känna av att man har varit uppe och packat och flyttat 24/7 ( för er 40 +are som inte vet vad det betyder så betyder det iallafall 24 timmar 7 gånger i veckan, alltså hela tiden )
efter att jag sovit fick jag en liten kick igen och hoppade in i duschen och sen gjorde lite läxor... som jag fortfarande håller på med !
en liten *stor* krisfråga,
-var finns plattången??? svar:  i någon av alla dina kartonger, jaja, det får bli naturliga lockar imorgon då. jag orkar inte hålla på med locktången !
good nattiz<3

trädgårdsmästaren

vaknade inte direkt så tidigt idag, men det var skönt att få sova ut lite...
jag och olivia gick ut i trädgården och spelade lite badminton och, skratta inte nu men... strandtennis ! man måste ju träna tills i sommaren -09 =)
fast lite nytta gjorde vi också. vi har ett madelträd på gården fast det är dock bittermandel så man kan inte äta dom, tyvärr.
men nu låg alla mandlar på marken så vi krattade ihop dom till en liten hög. det är så himla skönt med en trädgård där man kan fixa och vara i !
ännu mer nytta ska jag göra nu när det är dags att packa upp mina saker ur kartongerna.
imorron, måndag, skola.... vi får se om det blir något mer ...


nya, första, riktiga, härliga kvällen..

... i det nya huset !
när vi alla hade suttit ner en stund och vilat började vi fundera på maten för idag, alla hade olika åksikter men det slutade med reultatet av en köttbit. det blev då jag som gick till affären också då, till torgkassen.
efter lite knep&knåp fick vi ihop detta :

förrätt: snittar m. skagenröra och löjrom
varmrätt: sallad, entrecote. potatis, bearnaisesås, persilje smör
eftrrätt: typ godis & glass


sen blev det lite tid framför burken och körslaget. inget vidare så jag och wilma tog en liten prominix istället =)
mamma och olivia hade också tunering i sten, sax, påse... det är bara fantasin som kan sätta gränser om vad man kan hitta på...hihi. fast mest underhållande var det ju att titta på :)
nu sitter jag som vanligt med datorn i knät och skriver, brevid mig ligger Wilma med fyra tassar upp i vädret och njuter av att få ligga på en egen sida i dubbel sängen, snacka om bortskämd liten gycke^^
god natt & sov gott <3

RSS 2.0